resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 303
    fatih terim'in gönderilişini ve gönderiliş şeklini hazmedememiş taraftarlardan biri olarak kendisine hoşgeldin diyorum...

    epeyce yazıldı çizildi ama, benim görüşüm çoğu bilerek yapılmayan, başkalarının söylemlerine dayandırılan ezber yorumlardı.

    roberto mancini akıllı adam. bunu inter ve manchester city takımlarının son 10 yıldır en az 50'şer maçını izlemiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim. inter'de daha çok sonuç odaklı oynatan bi' mancini varken, m. city'de özellikle şampiyon oldukları sezon rakiplerini sürklase eden bi' takım oluşturdu. açın izleyin maçları, izleyemiyorsanız da istatistiklere bakın. hiç de öyle geriye yaslanıp, katenacyo oynatmışlığı yoktur. mancini defansta sert, hücumda ise hızlı ataklara dayalı bi' oyun oynatır genelde. yani öyle topu dolaştırayım, on pas yapayım falan görmek zordur mancini'nin takımlarında. ve bence iyi bi' taksisyendir, oyuncuları yeteneklerine göre doğru kullanır. mancini'nin en önemli özelliklerinden biri de ortalama bi' alman'dan çok daha disiplinli olmasıdır. hatta bazı konularda fazla hükmedici olduğu bile söylenebilir. kendi aklını çok beğenir, onun için bazen ukala yaftası yiyebilir.

    roberto mancini, şu an manchester united'ın başında olan david moyes'ten de, real madrid'in td'si ancelotti'den de, barça'nın teknik direktöründen de toplam antrenörlük becerileri olarak iyi bir isim bence. mourinho, sir ferguson, heynckes gibi antrenörler en üst sınıfsa, mancini onların bi' seviye altıdır benim görüşüm.

    ama, ama, amaaaa gel gelelim burası türkiye... burada teknik-taktik olarak çok iyi olmak yeterli değil. dünya'da benzeri olmayan bi' yapı var burada. medyasıyla, yönetici profiliyle, oyuncuların oyuna bakış açısıyla ilgili çok önemli farklar var gelişmiş ülkelerle... mancini mental olarak güçlü bi' antrenör, buna şüphe yok. moratti'nin inter'inde, petrol krallarının sahibi olduğu m. city'de o kadar kalmak her babayiğidin harcı değil. amma dedim ya, burası türkiye; burada normal mantık kuralları işlemiyor. doğru-yanlış iyi-kötü kavramları iç-içe geçmiş bambaşka bi' ortam... daha şimdiden aldığı para üzerinden kendisine yüklenmeye başlandı, hem de galatasaraylılar tarafından... roberto mancini'yi getirirsen o paraları vermek zo-run-da-sın! burada eleştirilecek bi' nokta varsa galatasaray yönetimidir, mancini değil.

    ben yeni hocamıza iyi şanslar diliyorum. umarım galatasaray'da geçirdiği sürenin sonunda çok başarılıydı diye anılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın