• 64
    bak sinyor forma adaletine olabildiğince önem ver. futbolcuların ismi var diye oynatıcam mantığına gitme.

    dany denen adamı bizim kaleden uzak tut. takımı toplayıp defans oynayanlar şuraya geçsin dediğinde dany'de geçer ama sakın inanma. o adam defans filan değil. rakip takımın en etkili gol silahıdır o. bu yüzden onu bizim kaleden olabildiğince uzak tut.

    bitmiş gibi görünen gökhan zan var. o adama haksızlık yapma. acil durumlarda kullanılmak üzere görme sakın. gerektiğinde kendisine güven ve formayı ver. küsmesin takıma. o kadar çalışmasının karşılığını alsın.

    melo'yu takımdan kesme sakın. o, takımın ruhudur.

    semih kaya diye bir cengaver var. ona mutlaka italyan tipi pozisyon almayı öğret. ondan bir maldini yaratabilirsin. onda o potansiyel var.

    sabri adında kaptanımız var. gözünü boyayabilir. bir maçta öyle bir oynar ki bu adam bi harika tugay dersin ama sonraki maçta aradığın sabri'ye ulaşamazsın. risktir sabri.

    eboue var bizim sağ açık. tanırsın kendisini ama premier ligdeki eboue'den çok uzakta bir form durumu var. formunu bulması için ekstra çaba sarfetmelisin. defans olarak sana fazla mesai harcatacaktır.

    sol bek pozisyonuna gelip canını sıkmak istemiyorum. yaşayarak öğren.

    forvet hattında elin zengin. ligdeki en iyi forvet hattı bizde. 2 sezonun gol kralı olan burak var. bu aralar her forvetin yaşadığı gol atamama sendromunda. bu sendromu atlattıktan sonra leblebi gibi gol atabilecek birisidir. dedim ya bu aralar gol atamıyor ama pozisyona girmekte güçlük çekmiyor. sadece son vuruşlarda özgüven sorunu yaşıyor. hakan şükür'ün dediği gibi gol kaçıran forvet kötü forvet değildir. gol kaçırıyorsa pozisyona giriyordur, oralara koşu yapyordu. umut bulut diye birisi var. sal sahaya rakip stoperlere sahayı dar etsin. öyle pres yapar. bir de drogba var. anlatmaya gerek yok.

    seni en çok zorlayacak kişi ise hiç kuşkusuz wesley sneijder. en fazla mesai harcayacağın adamdır. yıllık ücreti çok yüksektir ama galatasaray kariyerindeki istatistiğine baktığında karşılığını göremezsin. bu adamı oynattırmalısın. nerede oynatırsan oynat ama sezon sonunda bu adamın gol ve asist sayısı çift haneleri bulsun.

    son olarak selçuk'u yazmak istedim ki en son okunan yazı akılda kalır ve öncelik teşkil eder. bu adamı sakın ola ki merkez orta sahadan başka yerde oynatma. %60 hücum %40 defans ağırlıklı oynat. rakip sahada kazanılan serbet vuruş, faul, endirek vuruş, vs.. duran toplarda önceliği selçuk'a ver. kimin atacağına selçuk karar versin. drogba veya bir başkası topu alıp duran topu kullanmaya yeltenmesin. selçuk'a gelip atabilir miyim desin. selçuk izin verirse kullansın.

    unutmadan bu da önemli bir konudur. yahu allah'ını seversen şu takıma korner atmayı öğret. senede en az 5 tane kornerden stoperlerimiz gol atsın. penaltı noktasına gelen topa stoperlerimiz vursun gol yapsın, kale içine gelen topa kaleciden önce forvetlerimiz kafayı çakıp gol yapsın.

    hadi sana başarılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın