resim
Ergün Penbe
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:52
Uyruk:Türkiye
  • 206
    --- alıntı ---

    galatasaray efsanelerini anıyor türk telekom dünyaya duyuruyor

    galatasaray spor kulübü ile türk telekom işbirliğiyle başlatılan "galatasaray efsanelerini anıyor, türk telekom dünyaya duyuruyor" projesi bu sezon da devam ediyor.

    etkinlikler kapsamında, 28 eylül cumartesi günü ali sami yen spor kompleksi türk telekom arena'da oynanacak olan galatasaray – çaykur rizespor karşılaşmasının öncesinde galatasaray spor kulübü ve türk telekom tarafından galatasaraylı eski milli futbolcu ergün penbe’ye özel bir plaket takdim edilecek.

    ergün penbe
    ergün penbe 17 mayıs 1972 yılında zonguldak'ta doğdu. kilimlispor da futbol hayatının ilk zamanlarını geçiren penbe, 1992 yılında gençlerbirliğine transfer oldu. gençlerbirliği'nde toplam 60 resmi maçta 5.179 dakika oyunda kalmayı başaran ergün penbe; bu süre zarfında 4 gol kaydetti. ankara ekibinde iki sezon oynayan ergün, gösterdiği performansla diğer kulüplerin ilgisini çekti ve galatasaray'a transfer oldu.

    13 yıl boyunca galatasaray forması altında ter döken başarılı futbolcu, bu süre boyunca 6 süper lig şampiyonluğu, 4 türkiye kupası, uefa kupası, süper kupa sevinçlerini tattı. ergün penbe tekniği ve futbola uygun fiziği ile galatasaray'ın kazandığı başarılarda önemli bir rol oynadı. çok az sakatlanmasından dolayı takım arkadaşları tarafından "kemik" lakabını alan başarılı futbolcu 1994 yılında, mayıs ayında rusya'ya karşı ilk kez milli takım formasını giydi. türkiye'nin 2002 dünya kupası'nda elde ettiği üçüncülük sırasında kadroda yer alan ergün penbe 49 kez milli formayı taşıdı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın