resim
Armindo Tué Na Bangna
Takım:Braga
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.73
Uyruk:Portekiz
  • 378
    yetenekleri avrupa standardinin ustunde, potansiyeli ile en hizli silahsorlerin arasina girebilecek (suanlik) kanat forvet, galatasaray'in sozlesmeli oyuncusu.
    ribery'yi sanirim farkli hatirliyorum bir cok yazar arkadasimdan cunku her macini izledigim "galatasarayda oynayan" ribery bu cocugun sol bacagi olamazdi. bir cok macta sag cizgide sksip top ezdigini bilirim ribery'nin bunun sebebi yetenekleri degil sert turk futbolunu bilmemesi ve sirti donuk kanatta top alarak oynayamamasi. zaten futbol hayati boyunca bir daha boyle oynamak zoruda kalmadi. bazi maclar mactan o kadar kopardi ki sabri girsin bari derdik, en azindan rakibe basar hareket getirir diye. yanlis anlasilmasin bizde oynayan ribery ile suanki ribery resmen ayni futbolcu degil. galatasaray en son 2000 oncesi kanatlarini acik alanda rahat oynatabilecek sekilde oynardi, o nedenle ribery bizde kalsaydi belki asla suanki ribery de olamayabilirdi. burda seytanin avukatligini yapiyorum bir bakima, varsayimsal olsa bile elimizde bazi gercekler de yok degil. mesela arda ayni yasta kanatta rakibi oldururken ribery rakipten kurtuldugunda etkili orta yaparak takima verim getiriyoru. arda kanattan oyun kurarken ribery dogru pasi alarak bir seyler yapmaya calisiyordu. bugune bakarsak ribery messi'nin onunde dunya capinda odul alirken arda acaba o seviyeye cikabilecek mi diyoruz. ulke futbolumuzun futbolcu yeteneklerini de ortaya cikartan basit futbol cozumleri olmadigi icin arda'nin boyuna ve teknigine gore cok guclu kalca ve ust bacak kaslari onu turkiye'de alternatifsiz bir kanat oyuncusu yaparken ribery kendini dogru duzgun gosteremedi hatta benim sahsi fikrim hem istatiksel ve hem de saha ici verimi vasati gecemedi. bunlari uzun uzadiya yazmamin sebebi, bruma ribery'den daha kucuk yasta geldi, buna ragmen ondan daha guclu, belki hic oynamadigi halde cizgi uzerinde sirti donuk top alabiliyor (aydin yilmaz sadece bunu yapabiliyor olsa suan sag kanatta o oynardi) ve herseyden onemlisi iki yone calim atip bunu yaparken ezbere degil rakibe bakarak yapiyor.
    ozet: bruma beni o kadar heyecanlandiriyor ki drogba, sneijder, burak satilip yeni yapilanmaya gidilse ve nba takimlari gibi planlama bruma uzerine yapilsa kaybedilecek hicbir sey umurumda olmaz.
    ribery yetenekleriyle ilgili belirtmeden gecemeyecegim bir sey var; ribery, messi'nin sut cekerken yaptigi rakibe gostermeden seri sut cekme isini pas atarken yapip driblingini kesmeden pas, orta yapabiliyor. bu da onu gercekten durdurmasi zor bir kanat oyuncusu yapiyor. bruma'nin potansiyelinde "suanlik" yazmistim kanat forvet olmasini. cunku ribery'nin aksine bruma daha cok "genc cristiano" gibi, yani suanlik kanat oyuncusu olabilir, daha sonra ne olacagina dair her sey kendi gelisimine bagli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın