resim
Mario Mandžukić
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Hırvatistan
Yaş:37
Uyruk:Hırvatistan
  • 19
    bayern münih'in geçen sezon level atlamasındaki en etkili isim. bayern münih son 4 yılda 3 kez şampiyonlar ligi finali oynamış bir takım ve bu süreçte tek şampiyonluklar mandzukic geldikten sonra. oyundaki tek varlığı gol atmak olan, topsuz alanda etkinliği sıfır olan mario gomez'i kesip yerine pas oyununa mükemmel uyum sağlayan, kanatları oyunun içine sokan, top takibi üst düzey hem de ileride pres gücü olan mandzukic'i koydular. mandzukic'in bu takımı oynatan yönü sayesinde robben ve ribery ikilisi hayatarının futbolunu oynadılar ve ribery yılın oyuncusu seçildi.
    12/13 sezonunda da gomez ile devam etseler belki yine gomez gollerini atacaktı ama bu kadar üst düzey futbol oynayamayacaklardı. anlattıklarım basit gibi görünüyor ancak gomez&mandzukic değişikliği her hocanın alamayacağı kadar radikal bir değişiklik. gomez 11/12 sezonunda fırtına gibi esmiş ve 61 maçta tam 45 gol atmıştı ancak jupp heynckes forvet oyuncusunun işi gol atmaktır o gol attıkça bazılarına qapaq oluyo zaa xd demeyip takımı adeta 10 kişi oynatan gomez'den formayı aldı. sonuç; bayern münih tarihinin en iyi futbolunu oynayarak, barcelona'ya iki maçta 7 gol atarak şampiyonlar ligi şampiyonluğu aldı.
    üstelik mandzukic neredeyse gomez'in yarısı kadar gol attı. 50 maçta 26 golü var ancak takıma öyle bir uyum sağladı ki robben, ribery beklerde alaba ve lahm hiç olmadıkları kadar efektifti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın