resim
Aydın Yılmaz
Takım:-
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 2327
    sorunu yetenekleriyle değil çoğunlukla -amerikalıların çok üstünde durduğu- psikolojik baskınlıkla ilgili olan, ayak dengesini doğru kuramayan galatasaray futbolcusu.
    benzer psikolojik sorun ceyhun gülselam'da da mevcuttur.

    asıl belirtilmesi gereken aydın yılmaz'ın sözleşme yenilenmesinin yanlış yorumlanması. galatasaray kadrosunda şampiyonlar ligi (cl) için bildirebileceği 4 altyapı oyuncusu olduğu doğru ve aydın 5. oyuncu olmakta. ancak geçen sene galatasaray cl için kadro bildirirken devre arası transferlerini de düşünerek eray'ı kadroda bildirmedi ve 2 kaleci bildirdi sadece. 3. kaleci zorunlu değildi çünkü altyapıda oynayan bir kaleciyi 25 kişilik kadroda bildirmeseniz bile ihtiyaç halinde maç kadrosuna yazabiliyorsunuz. bu sene de devre arasında cl'de gruptan çıkabilme durumuna bağlı olarak aynı geçen seneki gibi dünya çapında transfer yapılacaktır ve bu transferlerin şampiyonlar liginde oynayabilmesi için aydın yılmaz elzemdir. erman kılıç'ın kadroya bildirilmemesi yedek oyuncunların birden fazla mevkiyi yedekleyebilecek durumda olması ve erman'ı kesebileceği bir oyuncunun söz konusu olmamasıdır. (az önce bu oyuncunun aydın yılmaz olamayacağını da belirtmiştik) zatem sezon başında erman alınırken kendisi cl oyuncusu olduğu için değil lig içindi. erman'ın gönderilme sebebi aydın diyenyorumlamak aydın'a haksızlık, yönetimin de zekasına hakarettir diye düşünüyorum. ayrıca fatih terim'in 96'dan beri söylediği bir şey vardır, "gelene git, gidene gel demeyiz". transferin son günü teknik direktörüyle bile konuşmadan apar topar, herhangi bir sebepten; ister takımı güçsüz bulsun, ister şartları, ister avrupada oynamak istesin, isterse az oynayacağını bahane etsin, bir futbolcu ben gitmek istiyorum derse bedava da olsa gönderilir. arda turan benzer bir şey yaptığında bütün taraftarlar belki kendine küsmüşken neden erman mazlum olsun? tugay (kendisi benim en sevdiğim futbolcu, çocukluk kahramanımdır) takımdan gitmek istediğinde uefa kupasına gittiği halde takım tugay'ı istediği takıma be yok pahasına satmıştı. hamza menejeri yüzünden takıma "bana daha fazla verem takım var aynısını isterim" dediği gün istanbulspora gönderilmişti. kaptan bülent 4'lü savunma tandemi oynayamıyor diye 97ve 98'de kadro dışı bırakılmıştı ancak büyük kaptan galatasaray'dan başka takımda oynamayı reddedip, çalışıp tekrar formayı kapmış ve efsaneyi böyle yazmıştır. ki galatasaraylılık bunu gerektirir, en ufak sorunda ben giderim demekle böyle bir kültürle yaşayan takımda zatem başarılı olamazsınız.

    tekrar cl a-listesine dönersek galatasaray'ın bu sene yaptğı yaşları 17-18 arasında 8 genç oyuncu transferini de burdan okumak gerekir. beiştaş'ın yeni aldığı genç oyunculardan hiçbiri a-listesi kriterlerine uymuyorken galatasaray'ı aydın ve o transferierden eleştirmememiz gerekir. bilakis o oyuncularla kadrosunu şişirmek yerine kendi yoğurduğu oyuncuları kadroda denemek için yatırım yapmasını takdir etmeliyiz.

    konuyu uzattığım için özür dilerim, üstünden geçilmedik yer bırakmamak istedim. yine de vardır ve onları da sizlerin görüp detaylı şekilde açıklayacağına eminim.

    aslolan galatasaray
App Store'dan indirin Google Play'den alın