resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3462
    kendisinin son dönemlerdeki performansını kalitesinin çok altında buluyorum. ancak bu sefer biz türkler'in 1299'dan beri yaptığı en büyük hatalardan birini yapmayacağım. sorunu kişilerde aramak yerine sistemde arayacağım. zaten sistemimizde bir problem olduğü gün gibi aşikar ulan o kadar bıdı bıdı ettin bu muydu aq? demeyin :(

    sneijder'a top gelince en az iki kişi birden basıyor. onu efektif kullanmak istiyorsak ya kanatlı bir sistemimiz olacak, hızlı çıkacağız ya da rakip sahaya adam gibi yerleşeceğiz.

    misal burak top kontrolü çok zayıf bir oyuncu onunla ver-kaça girip markajdan kurtulması çok zor. hızlı çıkabilen bir takım da değiliz ki sneijder nokta paslarıyla savunmanın dengesini bozsun veya kaçan adamı görsün. amrabat girince bunu bir yere kadar yapabiliyoruz belki ama gerisi gelmedikçe bunun da bir anlamı yok.

    rakipler için galatasaray'ı durdurmak çok kolay. drogba'ya sıkı markaj yap. sneijder'a ve selçuk'a ikili pres yap. bu kadar kolay olmamalı ama malesef öyle.

    selçuk'a gelirsek selçuk'ta performans olarak gözle görülür bir düşüş var ama nasıl kızayım ki? çünkü orta sahada bir tek o adam kovalıyor. haliyle de yorulması normal.

    drogba 35 yaşında olsa da defansa yardıma geliyor ancak ve ancak bizi savunmada ayakta tutan en önemli olgu olan hücum presi yapamıyor. keza burak'ta öyle. hücumda pres yapan tek isim ise sneijder. onun da takım savunmasına çok fazla katkısını göremiyoruz. yani kısacası her şeyden biraz var hiçbir şeyden tam yok. takımın problemini bir cümle ile açıklayabildik sanırım.

    ufukta tek kurtuluş yolu olarak 4-5-1 görünüyor. bu sistemde harika performans sergileyen melo da stoperlerin arasında sıkışmamış olacak ki takımın ve özellikle selçuk'un ona çok ihtiyacı var. hücumda onun sürpriz bindirmeleri 2011-2012 sezonunda rakipler adına büyük tehditti. bir çok da gol bulduk o bindirmelerle. stoperlerin arasına girince biz, farklı ve gerçekten önemli bir hücum varyasyonunda mahrum kalıyoruz.

    selçuk ise kendisini kısıtlanmış hissediyordur muhtemelen. futbol oynayanlar bu duyguyu anlayabilir. mevcut sistemde selçuk ve sneijder yan yana oynuyorlar. iki oyun kurucu bir arada oynayınca haliyle birisi oyundan düşüyor veyahut geri planda kalıyor. yani kağıt üstündeki dizilişte wesley 10 numara pozisyonunda değil merkezi orta saha pozisyonunda oynuyor. (hatta imparator 4-3-1-2 diyenleri ısrarla düzelterek 4-1-3-2 oynadığımızı söylüyor.)
    melo 4-5-1 ile selçuk'un yanına gelirse. selçuk ile sneijder arası mesafe artacak dolayısıyla rakip savunmalar kontrolde zorlanacak. bizim oyun kurma anlamında 2 hatta 3 farklı opsiyonumuz olacak. rakip savunma bir
    de melo'nun sürpriz çıkışları ile uğraşmak zorunda kalacak.

    bruma transferini çok istiyorum o yüzden. bir kanatta bruma bir kanatta burak ile durdurulması güç bir takım olabiliriz. bruma da forvet özelikleri olan skorer bir kanat oyuncusu. bu sistemde benim adıma tek soru işareti burak'ın ne kadar kanat oynayabileceği fakat modern futbolda sayıların bir önemi yok önemli olan saha içindeki görevler. ben burak'ın kanattan gizli forvet olarak savunma arkası koşularıyla gollerine devam edeceğini ve yarar sağlayabileceğini düşünüyorum.

    konu nerden nereye geldi aq :( çok üzülüyorum takımın haline ama elden çözüm yolları karalamaktan başka ne gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın