resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3348
    iyi oynamaya başladığı zaman 'iyi oynamaya başladı' derim demiştim. iyi oynamaya başladı. ve ben de söylüyorum: iyi oynamaya başladı.

    kendisini insan olarak sevmiyorum. taraftar oynadığı 1'i 3 yaptığı, yere düşüşünden bile estetik bir pay çıkardığı müddetçe de sevmeyeceğim. kendisine bir süperstar gibi değil de, galatasaray'ın topu bilen 10 numarası olarak yaklaşılsa belki fikrim değişir ama şu an kewell gibi sevildiği, kewell gibi yaklaşıldığı için hiçbir zaman benim topçum olmayacak. bu, gerçekleri söylememe bir engel oluşturmuyor tabii. geçen sezon ''bir şey oynamıyor, duro da oynadı bunu. abartmayın aq'' yazıyordum. karşı çıkıyordunuz. şimdi aynısını sneijder söylüyor, geçen sene 'takıldım' diyor. susuyorsunuz. susmayın.

    evet, sneijder bu sene farklı. herkes gibi ben de görüyorum. geçen seneki adam olmadığını topu alışından anlıyorsun. güçlenmiş. güçlüyken de daha iyi oynuyor. hala eksiklikleri var mı? bence çok. eksiklikleri olmasa van gaal tarafından ülkesinin milli takımına çağırılırdı zaten. halen eksik. ama allah vergisi öyle bazı özellikleri var ki, bu eksik hali bile o'nu diğerlerinden farklı kılabiliyor.

    artıları:

    1-çok teknik. ilyas kahraman gibi.
    2-sahanın her yerini görebiliyor. diamantidis gibi.
    3-oyunundan zerafet akıyor. mesut özil gibi.
    4-beklenmeyen anlarda serseri şutlarla can yakabiliyor. eski interli şişko adriano gibi.
    5-topu biliyor. pirlo gibi.

    eksileri:

    1-alex gibi, batalla gibi tabelacı; kaka gibi delici, topla katedebilen bir 10 numara değil. sneijder'le oynuyorsan kanat oyuncularından skor bulman lazım. biz imparator geldikten sonra iki kanatta da hamit gibi, engin baytar gibi, emre çolak gibi orta saha özellikli adamlar kulllandık, kullanmaya devam ediyoruz. sneijder'li bir 4-2-3-1'in kanatları skor bulmak zorunda. çünkü sneijder tabelacı, ceza sahası koşusu olan bir 10 numara değil. kendisinden verim alabilmek için şu sıralar burak taca çıkarıldı. 4-2-3-1'deki sneijder'den daha çok verim alınmak isteniyorsa hamit de taca çıkmalı. hamit ya da emre çolak'ın taca çıkması amrabat ya da kazım demek. amrabat'ın oynaması chedjou ya da dany'nin kesik yemesi demek. chedjou'nun kesik yemesi gökhan zan'ın oynaması demek. fasulye hakkını solda hakan balta'yla kullanan bir takımın, bir de onun yanına gökhan zan'ı koyması birinci dereceden risk demek.

    2-fizik olarak hala tam hazır değil. savunmada müthiş kaçak güreşiyor. oyun içinde çok mola veriyor.

    3-her duran topun başına gelerek, selçuk'un duran top tehditini kafadan bitiriyor. 4 duran toptan 3'üne zaten drogba'yla birlikte kendisi vuruyor, kalan birinde de selçuk drogba'yla sneijder'in varlığından topa istediği gibi, rahat vuramıyor. frikik kullanırken benim de yanımda drogba gibi, sneijder gibi ben vuracağım diye kafa siken bir ikili olsa ben de rahat vuramam. selçuk'un duran toplarından drogba da kendisi de ellerini çekmeliler. her duran topta 3 dakika bunların istişaresini iziyoruz. bunun istişaresi mi olur amk? beckham da olsan farketmez, selçuk varsa, selçuk kullanır. sen de uzun boylu, fırsatçı bir adaman içeriye kafa vurmaya ya da kaleciden dönen topu tamamlamaya; recep çetin gibi kısa boylu, süratli bir herifsen de savunmana gidersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın