• 5
    benim bu kadının tam adını öğrenmem 2 yılı bulmuştu.

    *farklı forma giyen tombul kadın. (ilk 6 ay)

    *vakıfbank'ta ortada oynayan, sık sık saç dipleri gelen çakma sarışın var ya şişko, o. (televizyondan kadın voleybol maçlarının izlendiği dönem. 6-12 ay )

    *libero gizem. (salona maçlara gidilir. 12-18 ay)

    *gizem güreşen. (milli takım çok başarılı olup, reklamlara çıkar, billboardları süsler. 18-24 ay)

    kadın voleybolunda ülkenin şartları malum. çok takip edilen, anlatılan bir spor değil. biz de kıyıdan köşeden arttırdıklarımızla takip ediyoruz. kim nerde oynuyor, hangi takımın formasını giyiyor, adı ne, pozisyonu ne, iyi oyuncu mu, soyadı ne..haliyle bu tip sorulara cevap bulma da zaman alıyor. benim bu kadının adını soyadını öğrenmem 2 yılı bulmuştu. ama geçen sabah kadın voleybol takımımızın maçını izlerken farkettim ki, evlenmiş. soyadı da karadayı olmuş. gizem karadayı.

    böyle tam ezberledim diyorsun, arkadaş muhabbetlerinde ''gizem güreşen kendini çok geliştirdi'' diyerek marjinal tarafını koruyorsun, kız 2 ay sonra evleniyor gizem karadayı oluyor. hayır bilsen ezberlemezsin :(

    bu sadece gizem özelinde de değil. kadın voleybol milli takımı'mıza bakıyorum, hepsinde bir soyad karmaşası var. ikizler var misal, bakıyorsun soyadları aynı değil :( annem soruyor bazen, bunlar nasıl ikiz diyor, kadına durumu izah etmekte zorlanıyorum. neslihan, neslihan demir'ken hülya avşar gibi bir marka olmuştu nerdeyse, hop bir maçta gördük ki neslihan darnel olmuş. şimdi boşandı. tekrar neslihan demir'e dönmesi lazım ama neslihan darnel olarak devam ediyor. daniel tozser'in de dediği gibi mehmet sevinç tarafından aynı maç içerisinde hem neslihan demir, hem de neslihan darnel olarak seslendirilebiliyor. şu an neslihan'ın soyadı ne, kuran çarpsın büyük belirsizlik..

    güldeniz önal da keza. güldeniz, milli takımımızın çok bilinen bir sporcusu değil. hani sınavlarda az kişinin yaptığı çok puan getiren sorular var ya. güldeniz önal öyle. ben bu kadının adını ezberlemiştim lan. güldeniz önal diyordum. ezberledikten sonra bir baktım, o da soyadını değiştirmiş. paşaoğlu olmuş. böyle sonradan aldıkları soyadlar da hep böyle abidik gubidik, akılda kalması zor soyadlar.

    evlenen kadın eşinin soyadını alacak tabii de siz ünlüsünüz arkadaşlar ya. zaten kıt kınaat bilgilerimizle oturup voleybol maçı izliyoruz, şu eda erdem, şu neslihan demir diyoruz..ertesi maç aynı kadın neslihan darnel oluyor. yarattığınız bilgi kirliliğini, ihaneti, kaosu düşünsenize..hülya avşar da evlendi. ama eşinin soyadını almadı. niye? halk öyle tanıdı çünkü. düşünsene hülya avşar'ın, hülya çilingiroğlu olduğunu..elif ece uzun'dan farkı kalmaz.

    evlenmeyeniniz kaldı mı bilmiyorum ama hemen hemen tüm milli takım evlendi herhalde arkadaşlar. evlenmeyen birkaç kişi kaldıysa onlara da söyleyin, evlensinler, biz de ondan sonra televizyon karşısına oturalım. böyle çalışıp çabalıyoruz, sonra tam ezberliyor gibi oluyoruz karşımıza darnel soyadıyla çıkıyorsunuz. darnel ne ya :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın