• 823
    son yıllarda transfer politikasında bu kadar mantıklı işler yapmamışlardı. sadece ispanyol olduğundan ve altyapı çıkışlı olduğundan geri aldıkları callejon ile yedek ve ispanyol olduğundan albiol'a iyi zamanda alıcı buldular. rotasyondan 2 parça çıkardıalar. ardından kendisini benzema'nın önünde görsem de real madrid için yetersiz olan higuain'i madrid tarihinde pek görülmemiş bir şekilde 37 milyona kitlediler. higuain yarım a takım yarım rotasyondu. madrid 20+ bonservis verip yok pahasına elden çıkaran bir kulüpken 3 oyuncudan 60 milyona yakın kaynak sağladı.

    şimdi gelelim bundan sonrasına bence madrid iyi bir ilk 11'e sahipti yıllardır. sadece bu. aynı kalite dortmund da falan da var. içerisinde madrid kalitesinde olmayan birçok oyuncu da vardı. kadro kalitesi olarak dünyada ilk 5'e giremeyecek belkide daha gerilerine düşebilecek bir madrid vardı. 20+ kişilik takım kadrosuna bakıldığında barca bile bayern, juventus, city gibi ekiplerin gerisinde. 20+ kişilik takım kadrosu belki yine bayern, juve kalitesine ulaşamayacak ancak kadroyu güçlendirmek için gerekli nakidi sağladı real madrid.

    an itibariyle kadrosuna bakarsak;

    kale: ''casillas-diego lopez-adan'' dünyanın en iyi kalecilerinden biri. iyi bir yedek kaleci ve potansiyelli genç kaleci. kusursuza yakın.

    sol bek: ''marcelo-coentrao'' takıma müthiş bir hücum gücü sağlayan marcelo ile bizim riera'dan bile iyi olmayan pasaport sayesinde madridli olan coentrao. zaten ancelotti anlamış olmalı ki bale transferi için coentrao gereksizini kitlemeye çalışıyor spurs'e. coentrao giderse takviye gelebilir.

    sağ bek: ''ramos?-carvajal-arbeloa'' ramos yine stoper pozisyonunda kullanılır mı bilemiyorum ama madrid carvajal hamlesini yaptı ve sanki sağ bek ona emanet edilir gibi. arbeloa gereksizi yine gereksiz de olsa en kötü rotasyonda yer alacak gibi.

    stoper: ''ramos-pepe-varane'' idare edilebilir. ramos sağ bek oynayacaksa as takıma direk oynayacak stoper lazım gibi. yoksa yine takviye lazım gibi ama idare edilebilir. nacho a takıma yükseldi belki 4.isim o görülüyordur.

    orta saha: ''alonso-khedira-modric-illarramendi'' khedira'yı madrid için yetersiz gördüm hep. modric beklenen performansı gösteremese de bu bölge için iyi bir oyuncu topluluğu var. ek olarak casemiro'da a takımda süreler alabilir bu sezon

    hücumcular ve kanatlar: ''ronaldo-mesut-isco-kaka-di maria-jese'' çok iyi isimlerden oluşuyor. ama bale takviyesiyle gereksiz kalabalık olabilir. ancelotti belki de bu yüzden takıma tempo kazandırıp dünyanın en etkili kanatlarından olsa da futbol aklı -10000000 olan di maria'yı spurs'e kitlemeye çalışıyor. u20'de harikalar yaratan jese bu sezon a takımda süre alacaktır.

    forvet: ''benzema-morata'' benzema yetersiz oğlu yetersizken buraya bir takviye şart gibi. ibra tam madrid için yaratılmış. suarez, rooney gibi isimlerde buraya yakışır.

    madrid, bale transferine kitlenmiş durumda. kendi kaynaklarının yanına 60 milyonda oyuncu satışından eklediler. bale için en son 30 milyon+coentrao+di maria falan yazılıyordu. bu şekilde spurs'ü kandırabilirlerse efsane bir iş yapmış olurlar. sadece para ile olacaksa 60-80 arası transferi bitirebilirler. ancak bu sefer forvet için takviye gelir mi bilemiyorum. bakın stopere hiç girmedim.

    lige barca yine sistem gereği favori olarak başlayacak. yeni hocalarıyla tökezlemeleri durumunda kurt hoca ancelotti bu fırsatı değerlendirecektir. madrid için umutlar ronaldo-bale-ancelotti-tata 3lüsüne bağlı gibi. buna rağmen ligi bir şekilde şampiyon bitireceklerini düşünüyorum. şampiyonlar liginde de başarı muhtemel. kafadaki takımlar için günlük performanslar belirleyici oluyor. dortmund ve bayern gibi yapılan doğru işlerin madrid'i bu sezon ödüllendireceğini düşünüyorum. mourinho ile elde edilen başarılar hatta daha fazlası yapılabilir gibi duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın