resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 235
    muslera'nın elleri küçük denilen vakitler gördü bu sözlük, o yüzden epi topu 3 maçta yarım yarım oynamış bi adamın eleştirildiğini görmek beni şaşırtmıyor.

    belki yılın balonu olur, belki gerçek kalitesini yansıtır onu bilemem, her adam tutacak diye bir kaide yok çünkü. defansın göbeği bahsettiğiniz yer, futbol oynayanlar bilir en zor mevkidir defansın ortası, yanınızda ki stoper, bekler, kaleci, ön libero hepsinin huyunu suyunu öğrenmeniz gerekir performans vermeden. lig başlar başlamaz klasını yansıtmasına falan gerek yoktur, aslan gibi mücadele etsin, varsın ligin yarısına kadar dikiş tutturamasın, çabalasın yeter.

    bir de şu yılın oyuncusu olayını ben açıklayayım sevgili renktaşlarıma ufak bi örnekle. diyelim ki muslera'mızın elleri bu sene daha bi küçüldü* ya da sıradan bi sezon geçirdi. hani öyle çok maç kurtaran değil de idare eden bir sezon geçirdi. bu arada da ne bileyim, kayserinin kalecisi ertuğrul, kendi kapasitesini aştı, çok çabaladı, mükemmel bir sezon geçirdi. hatta mükemmel deme, muslerayla aynı performansı gösterdi de. böyle bir durumda aynı performansı veren muslera mı yılın kalecisi olur ertuğrul mu? cevap ertuğrul. çünkü beklenenden fazlasını yapmıştır genç kardeşimiz. ama bu muslera'nın daha iyi kaleci olduğunu değiştirir mi? hayır. olayın özü budur yani.

    eyyorlamam bu kadar efenim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın