resim
Óscar René Cardozo Marín
Takım:Libertad
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.93
Uyruk:Paraguay
  • 105
    sözlükte daha önce de söz edildiği gibi kendisi ceza sahası golcüsüdür. rakibin baskı altına alındığı maçlarda kilidi açan adamdır, yani 2012-2013 sezonunun devre arasına kadar geçen süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz oyuncu tipidir. neyse ki drogba gelince bu sorun halloldu. drogba'yla kıyaslandığında tek artısı ceza sahası bitiriciliği olurdu sanırım. bunun dışında kontra futbolundaki beceriksizliği, rakibi sırtına alıp ilerleyemeyişi ve hantal yapısı kendisini drogba'nın da burak'ın da çok gerisinde bırakıyor.

    fenerbahçe'ye transfer olma ihtimaline gelirsek;

    aykut kocaman'ın fenerbahçe'si olarak bakarsak, yani webo'nun merkez santrafor*, sow'un sol, kuyt'ın sağ açık oynadığı, arkalarındaysa 3 tane ön liberonun oynadığı, dünya futbol literatüründe devrim yaratan dahiyane sistemde oynatılırsa, bu adam webo'nun yarısı kadar bile etkili olamaz. ayrıca sow'u sol kanata hapsetmenin de ne kadar saçma olduğunu biliyoruz.

    sow ve cardozo'nun bulunduğu bir takım yalnızca 4-4-2 sistemiyle oynayabilir. bu sistemin 4 orta saha oyuncusunun ve beklerinin çift yönlü ve topu saklayabilen oyuncular olması, sistemin başarısı için olmazsa olmazdır. beklerin maç boyunca aynı tempoyla bindirmeler yapması, kenar oyuncularının orta sahayı desteklemesi gerekir. şimdi fenerbahçe'ye bakıyorum, kadrolarında hücum yönünden hakan balta'dan hallice bir sol bek*, istikrarsızlığıyla nam salmış bir vasat sağ bek*, defansif tipte orta saha oyuncuları*, ofansif tipte orta saha oyuncuları* ve tek yönlü kanat oyuncuları* bulunuyor. tüm bunlara karşılık olarak fenerbahçe'nin sow ve cardozo'yu bir arada oynatabilmesini sağlayacak sisteme ayak uydurabilecek sadece 3 oyuncusu var. 3 vasat oyuncu. 2'li merkez orta sahanın biri olarak oynayacak emre belözoğlu, sol kanatta oynayacak caner erkin ve sağ kanatta oynayacak mehmet topuz. hadi diyelim ki bizim ligimiz siktiriboktan ve bu adamlar yeterli(u: mesela biz de 2011-2012 sezonunda sol beki yetersiz hakan'a, sol kanadı yetersiz emre çolak'a emanet etmiştik idareten). emre'nin yanına tek yönlü* alper'i, sol beke tek yönlü * )kadlec'i, sağ beke de güven vermeyen gökhan gönül'ü yerleştirip, yettiği kadar diyeceksin. e peki bu durumda stoch, kuyt, baroni, krasic, meireles, mehmet topal gibi yüksek maliyetli oyuncularını ne yapacaksın. yeni transfer holmen'i nerene sokacaksın, veya fenerbahçe prensi salih'i oyunun neresinde kullanacaksın?

    e senin de kafan karışacak tabii ersun. bir bakmışsın aykut kocaman'a benzemişsin. at sola sow'u, sağa kuyt'ı koy ortaya alper, emre, meireles diyeceksin, sonra da bir bakacaksın ki 33 yaşına gelmiş kronik sakat sorunlu çubuklu tosun tek başına didiniyor takımı toplayacağım diye. kuyt başı kopuk tavuk gibi koşuyor, sow ne yapacağını bilemiyor, cardozo zaten kaybolmuş, alper'in topla gereksiz driplingler yapıyor, gökhan gönül bir bindiriyor dönemiyor, bir dönüyor bindiremiyor, kadlec defansın soluna çapa atmış. sonradan oyuna aldığın stoch'tan, krasic'ten, webo'dan falan medet umuyorsun. çubuklu tosun becerebilirse kazanacaksın, beceremezse yenileceksin. sen o kadar cardozo transfer et, kilit oyuncun yine tosuncuk olsun iyi mi...

    evet bir galatasaray'lı olarak bu kadar ince ayrıntılarına kadar fenerbahçe'yi düşündüm ve işin içinden çıkamadım lan. iyi ki fenerbahçe'li değilim. tek derdim ilk 11'imizi yazdığımda 7 yabancı çıkması. onu da fatih terim halledecek nasıl olsa. fenerbahçelilerinse düşünecek çok şeyi var. gerçi adamlar hala ersun yanal geldi bu adam hücumu sever takıma hücum oynatır, uçurur, cincona koyar kafasındalar. çok üzülüyorum hallerine.

    tekrar cardozo'ya gelirsek, 3. bölgede aktif bir takım için çok iyi oyuncudur. mesela bence bayern münih'te banko ilk 11 oynar, çok da etkili olur, ancak fenerbahçe'ye gelirse, zaten karışık olan durumu arapsaçına döndürür. bu yüzden gelsin isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın