resim
Johan Erik Calvin Elmander
Takım:Holmalunds IF
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.88
Uyruk:İsveç
  • 2420
    kendisiyle olympiakos'un ilgilendigine dair haberler artti. bugun amkspor oly'nin onerdigi 1.3 milyon ile johan'in kalmasi durumnda alacagi 1.8 milyon arasindaki farki galatasaray'in karsilamaya hazir oldugunu, ve son karari oyuncunun verecegini yazmis.

    taraftar ne dusunur? elmander'i cok severim, tam taraftarin sevgilisi olacak futbolcudur. 2011/2012 senesinin resmidir ayni zamanda: alnindan akan kanlar, sakatlandigindaki moral bozuklugu, insanustu mucadelesi ve "we played fucking freat the whole season"ini galatasaray taraftari unutmaz, unutturmaz. bu yuzden elmander derse ki "gitmiyorum ben, kalacagim", helal olsun der ceketimi iliklerim. zira adamin yine antremanda ve sans buldugunda deli gibi mucadele edeceginden suphem yok.

    fatih terim ne dusunur? ben terim'in elmander gitsin de yerine birini alalim diye yanip tutustugunu dusunmuyorum. her teknik direktor elmander gibi bir oyuncu ister takimda, hirsli, paylasimci, mizmizlanmayan, takim icin herseyini veren, cok yonlu bir futbolcu. zaten terim gecen sene de kimsenin beklemedigi bir anda burak'i kesip elmander'i zorlu maclarda gorevlendirerek, ve sakatligi sonrasi fenerbahce macina ilk 11 baslatarak oyuncusuna olan inancini gosterdi. diger yandan oyuncusunu giderken dahi koruyan, destek olan bir adam oldugunu biliyoruz. muhtemelen duruma "ben gitmeni istemem ama senin icin en iyisi neyse o olsun" turunde yaklasacaktir. diger yandan elmander ayrilirsa genc ve gelecek vaadeden bir sol bek veya kanat transferi de yapilacaktir- orasi kesin.

    elmander ne dusunur? aslinda kalmasi icin pek bir sebep yok. 6+0+4 yabanci kurali varken haliyle 4 forvet arasinda son tercih pozisyonuna geldi. ustelik yabanci sinirinin daha da dusmesi ongoruluyor, galatasaray'da kontratinin yenilenmemesi kesin gibi. bu yasta onun gibi fizikli bir oyuncunun bir sezonu cok az oynayarak gecirmesi yaslanma surecini hizlandirir ve bu daha sonrasi icin alacagi tekliflerin dusmesine yol acar, ek olarak yunanistan gibi gorece daha kolay bir ligde kendini daha diri tutabilir. yunanistan guzel ulke, giderse maddi olarak bir kayba ugramayacak. 1 senelik galatasaray sozlesmesinin 2-3 senelik bir olympiakos sozlesmesinden daha cazip olmadigi acik. ustelik oly zaten sampiyonlar ligi 3. torbasinda olan bir takim, yani galatasaray'la su an ayni kategoride ve johan gitmesi durumunda galatasaray'dakinden cok daha fazla sampiyonlar ligi futbolu gorecek. ve yakin gelecekte oly'nin sampiyonlar ligine katilamadigini gorecegimizi de sanmiyorum.

    demem o ki, giderse kendisi icin dogru karari verecek elmander. ben gitmesin isterim aslinda ama bu biraz da bencilce cunku galatasaray'in ona bu sene sunduklarindan daha iyilerini elde edebilecegi bir teklif var. hayirlisi olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın