• 3
    yunan atlettir.

    belki sende acaba yeni bir futbolcu mu gündemimize geldi diye bakmışsındır. iyi ki de bakmışsın. zaten 2012 olimpiyatları ile ilgili böyle bir olay olmuş ve sözlüğe taşımamışsın. bende taşımamışım. neyse ki ben 2 aydır başka bir adam olmuşum.

    al oku bakalım ekonomisiyle dalga geçtiğin yunanistan'da neler olmuş. her şey para mı, yoksa fakir ama gururlu olmak mı daha iyi ? sen karar ver. olimpiyat ruhu neymiş gör. sonra da rıza kayaalp'in akdeniz oyunları açılışında kafilemizin bayrağını taşıdığını düşün.

    saygılar

    ---alıntı---

    yunan sporcu, twitter'da yaptığı ırkçı yorumlar nedeniyle olimpiyat kafilesinden çıkartıldı.

    irkçı söylem londradan etti

    hesabından "yunanistan'da o kadar afrikalı var ki batı nil sivrisinekleri en azından ev yapımı yemek yiyebilecekler" yazan yunan atlet paraskevi (voula) papachristou tartışmalara yol açtı. yunanistan olimpiyat komitesi başkanı isidoros kouvelos üç adım atlamacının artık takımda kalmasının uygun olmadığını belirterek, "olimpiyat'ın temel değerlerine saygı göstermedi bu yüzden kafileden çıkarıldı. bir hata yaptı ve hayatta hatalarımızın sonuçlarına katlanırız" ifadelerini kullandı.

    23 yaşındaki sporcu uzun bir özür mesajı yayınlarken, yorumun "talihsiz ve tatsız bir espri" olduğunu söyledi. "olimpiyat oyunları'na katılmak benim hayalimdi ancak değerlere karşı saygısız olursam katılmam mümkün değil" diyen papachristou, "yaptığımdan dolayı utanç duyuyorum" şeklinde bir mesaj yayınladı.

    atletin oyunlar'dan ihracını isteyen demokratik sol parti, bu özürden etkilenmedi. parti, "olimpiyat'ı tv'den izlerken istediği kadar vahşi espri yapabilir. ama kesin olan bir şey var ki londra'da yunanistan'ı temsil edemez" ifadelerini kullandı.

    bu ay atina'da bir kişi batı nil virüsü yüzünden hayatını kaybederken beş vakanın da rapor edildiği belirtildi

    ---alıntı---
App Store'dan indirin Google Play'den alın