resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:DHSC Utrecht
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3225
    kendisinin en verimli olduğu sistem 4-3-1-2'dir. 2010 yılında inter maçların büyük bir bölümüne 4-3-1-2 ile çıkmıştır. 2. yarıda pandev geldikten sonra zaman zaman 3 forvetli 4-3-3 ile oynadıkları maçlar olmuştur ancak ana sistem her zaman 4-3-1-2'dir. 4-3-1-2 ile oynadıkları zaman arkasındaki üçlü zanetti*-cambiasso-stankovic'ten oluşmuştur. 4-3-3'lü zamanlarda ise arkasındaki oyuncular cambiasso ve motta olmuştur.

    milli takımda başarılı olduğu zamanlarda oynanan sistem 4-2-3-1'dir, ancak sneijder'in arkasındaki ikili daima çok sert, çok top kazanan oyunculardan oluşmuştur. de jong olsun, van bommel olsun, kısa bir süre engelaar olsun hep ön liberolardır. aynı zamanda kanat oyuncularından biri de daima dirk kuyt olmuştur. diğer kanatta da van der vaart ya da robben oynamıştır. van der vaart oynadığı zaman zaten maç içinde birçok kez 4-3-1-2 dizilişine yaklaşmıştır hollanda.

    bizim takımımızda selçuk inan mutlaka oynayacağına göre diziliş 4-3-1-2'den başka bir şekilde olamaz.

    ayrıca, burak yılmaz ve drogba gibi, gerek kalite, gerek uyum açısından avrupa'nın en iyi 5 santrfor ikilisinden birine sahip bir takımın 4-2-3-1 oynaması saçmalıktır. kanat oyuncularımızı saymaya gerek bile duymuyorum.

    bütün bunların yanında kişisel görüşüm de var:

    tek forvetli bütün sistemlerin allah belasını versin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın