• 1
    28 kasım 1988 doğumlu nijeryalı orta saha oyuncusu. ülkesinin enugu rangers takımında forma giyiyor. yine ülkesinin enyimba, dolphins ve warri wolves gibi takımlarında da bir dönem oynamış.

    yaklaşık bir senedir nijerya milli futbol takımında düzenli olarak forma şansı buluyor. şimdilik 17 maçta 5 golü var. 2013 afrika uluslar kupasının en gizemli, bir o kadar da ilginç isimlerinden birisiydi. herkes bu adamı şaşkınlıkla karşılamıştı. 1-0 biten final maçının tek golü de kendisinden gelmişti ki turnuvayı 2 golle tamamlamıştı. kendisini ayrıca izlemek mümkün olmadı ama elbette turnuva boyunca dikkatimi çekti ve daha sağlıklı bilgi almak için o dönem nijeryalı bir arkadaşıma kendisini sordum çünkü adamın kariyeri de doğru düzgün yazmıyor bir yerde hani merak ettim... arkadaşım da bu oyuncu için uluslararası bir kariyeri olmamasına rağmen memleketin yerel şartlarda en yetenekli ve de gelecek vaadeden oyuncularından biri dedi, tamam dedim. hatta uzun zaman sonra başka bir ülkede pişmeyip de direkt nijerya'nın içinden bu kadar dikkat çekici bir oyuncunun milli takıma seçilmesinden duyduğu memnuniyeti falan da dile getirdi, buna da pekala dedim...

    merakımı 6 ay boyunca beklettim ve 2013 konfederasyonlar kupasında oturdum sadece bu adam izledim.

    kimse kusuruma bakmasın yarak gibi oynuyor.

    vah vah nijerya, ne hallere düşmüşsün be... bu hıyar da artık hangi kabile şefinin torpillisiyse... ali dia bile daha iyiydi.

    eşgal de vereyim... görürseniz işte bu adam amk;

    http://nigeriaworld.com/...gles/sunday-mba2.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın