• 163
    önceki gün ilk olarak houston rocketssonra atlanta hawksen son da golden state warriorsekipleriyle yüz yüze görüştü. bugün ise öğle saatlerinde dallas mavericksakşama doğru ise los angeles lakersile görüşecek.

    cap space bakımında şu anda onu alabilecek hiçbir takım yok. üstüne basa basa söylüyorum onu 20.5 milyonluk max kontratı sunabilecek houston dahilhiçbir takım yok. bu takımlardan hangisini tercih ederse etsin ellerinden önemli bir parçayı düşürmek zorunda kalacaklar.

    bu houston için ömer aşıkya da jeremy lin; dallas içinse shawn marionya davince carterolacak. houston hep en önde olan takım olarak lanse ediliyor da bana hiç ama hiç öyle gelmiyor. ömer ya da lin gelecek yıl 15 milyon dolar alacaklar. bu oyuncular 25 milyonluk kontratı sırf cap space yaratmak için 5+5+15 şeklinde yaptılar ki buna amerika'da poison contractdeniyor. gelecek yıl bu kalibrede oyunculara 15 milyon dolar verecek takım bulmak gerçekten çok çok zor. hele gelecek yılki free agent'ları düşününce bir hayli zor.

    atlanta ve golden state'in bu yarışta biraz geride oldukları söyleniyor zira onların cap durumu daha vahim durumda. david leegibi kontratı yüksek oyuncuları bırakmak kolay olmayacak.

    aslında bu takımlar içinde en şanslı olması gereken dallas mavericks. hali hazırda (her ne kadar 35 yaşında olsa da) büyük bir yıldız var ve bu panzer 2-3 yıl daha 18-20 sayı ortalamasıyla oynar. işin bir diğer önemli kısmı nowitzki'nin sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor ve ve 3 yıllık 12 milyon dolar gibi çok makul bir sözleşme yapılabileceğini kendi ağzıyla söyledi. bu ek bir oyuncu için maksimum kontrat şansı demek. bu yıl için ise düşünecekse mark cubanne yapar eder mutlaka eklemeler yapar ki bu oyuncunun rajon rondo olması hayli muhtemel. eric bledsoetakası için dallas'ın bu kadar ısrar etmesinin yegane sebebi rondo.

    tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğimizde dallas muhtemel bir nokta gibi dursa ve benim kalbimden geçen takım olsa da sonucun ne olacağını siz söyleyim.

    muhtemelen bir sabah uyanıp twitter'da sayfayı geriye doğru sardığımızda bir çok kişinin retweet ettiği şu cümleyi göreceğiz.

    "it was a very tough decision." "los angeles lakers."

    evet iddia ediyorum howard lakers'ta kalacak. şu anda medyada en düşük ihtimal olarak bu görülse de, howard lakers taraftarı için vefasız ve art niyetlidemiş olsa da lakers'ta kalacak. bu düşük ihtimal safsatası sadece medya manipülasyonundan ibaret. geçtiğimiz bire bir aynı durum deron williams'ta da olmuştu. sonunu hep beraber görmüştük.

    en kısa sürede kapalı kapılar ardında anlaşamadığı koç mike d'antoni'yi göndertecek ve huzura erecek. lakers'ın kadrosunun yaşlı olması, geçen yılki rezil durum hiç umrumda olmayacak ve dünyanın bir numaralı nba markası olan los angeles lakers'ta kalacak.

    benim yorumlamam bu şekilde. farklı bir durum söz konusu olursa gerçekten çok şaşıracağım. maksimum 8 gün içinde ne olacağını hep beraber göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın