resim
Ömer Hasan Şişmanoğlu
Takım:Iğdır FK
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 21
    ben bu ligin sistematiğinden, kimyasından çok sıkıldım, çok baydım be abi.

    yabancı sınırı bu ligin nasıl boktan kaldığının sebebi ve boktan kalacağının teminatı. yani delirmemek elde değil, yerli bir santraforsan, hasbelkader bir sezonda 10 golden fazla at, hemen ligin üst takımlarınn dikkatini çekiyorsun.

    gol sayın 10-15 arası olsun ilk önce trabzon ve beşiktaş seninle ilgileniyor. çünkü yerlisin, az biraz sivrildin mi almak zorundalar. olur da bunlara gidersen ve bu basamağı iyi değerlendirirsen yolun galatasaray ve fenerbahçe'ye düşüyor. orayı değerlendiremezsen hop anadolu'ya geri dönüyorsun.

    gol sayın 20 üstüyse senin için devreye galatasaray ve fenerbahçe giriyor. çünkü yerlisin, en iyisi diye düşünülüyorsun, almak zorundalar. artık teklife, tuttuğun takıma göre vs. ne ise birini seçip gidiyorsun. bu kariyer adımını iyi değerlendiremezsen hoop geldiğin takıma (veya beşiktaş - trabzon ayarına) dönüyorsun, iyi değerlendirirsen takımın ve taraftarın sevilen oyuncusu oluyorsun. şansın tutarsa bi yurtdışı yapıyorsun, orada da yapma şansın çok çok az ve yapamayıp hala gençsen eski takımına, değilsen beşiktaş-trabzon kalibresine* dönüyorsun.

    bıktım bu sirkülasyondan. şimdi de yabancı sınırı yüzünden ömer şişmanoğlu gibi vasat bir topçu, antalyaspor'un yedeğiyken bir sezonda 14 gol buldu diye beşiktaş'a gidiyor.

    tutar tutmaz ayrı mesele, yabancı sınırının bu kadar dar olmadığını düşünelim; beşiktaş bu adam yerine daha ucuza daha iyi, kendini göstermek için yırtınacak isimsiz bir yabancı santrafor alacaktı. ömer şişmanoğlu ise kendini beşiktaş'a götüren performansıyla takımında kalacak ve beşiktaş'a yapacağı katkıyı takımında yapmaya devam edecekti. o kadar iyi idiyse antalyaspor'u beşiktaş seviyesine çıkaracaktı, yabancı serbestliği yüzünden diğer büyüklere gidemeyen aynı kalitedeki yerlilerle birlikte. ve çok çok iyi duruma gelip o takımlara gitme şansı bulacaktı, bir burak yılmaz olarak mesela.

    öfff. içim karardı yemin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın