• 77
    --- alıntı ---

    türkiye’de deprem yaratan uefa kararlarının ardından, bu kararın gerekçeleri de ortaya çıkıyor. karar metnine, sarı lacivertlilerin 6 haziran 2011 tarihinde türkiye ligi şampiyonu oldukları ve dolayısıyla da 2011-2012 sezonunda şampiyonlar ligi’ne katılmaya hak kazandığının hatırlatılmasıyla başlanıyor.

    cezaların gerekçeleri ise disiplin kurulu kararının sonuç bölümünde sıralanıyor. burada net olarak 5 maçın sonucuna etki etmek ve bir yanıltma olayı üzerinde duruluyor. bu bölümde, tff’nin kendi açtığı disiplin soruşturmasında şekip mosturoğlu’na 1, ilhan ekşioğlu’na 3 ve cemil turhan’a da 1 yıl ceza verdiği, mahkemenin ise yetkililere hapis cezası verdiği yinelendikten sonra cezalar şu noktalara dayandırılıyor:

    1- 7 mart 2011’de oynanan gençlerbirliği-fenerbahçe maç sonucuna etki etmek için bazı gençlerbirliği oyunculara para verilmesi.
    2- 15 mayıs 2011 tarihinde oynanan ankaragücü-fenerbahçe maç sonucuna doğrudan oyuncularla iletişim kurularak etki etmek.
    3- 1 mayıs 2011’de oynanan fenerbahçe-istanbul bşb maçına bazı oyunculara para vermek suretiyle etki etmek.
    4- 8 mayıs 2011 tarihinde oynanan karabükspor-f.bahçe maçının sonucuna, bazı oyuncuların takım arkadaşlarını iyi oynamamaya teşvik ederek etki etmesi.
    5- 22 mayıs 2011 tarihinde oynanan sivasspor-fenerbahçe maçının sonucuna, oyunculara para ödemek suretiyle etki etmek.
    6- 2011-2012 uefa kulüp turnuvalarına katılım kriterleri formunu bilerek ve hileli olarak eksiksiz doldurarak uefa’yı yanıltmak ve dava sürecini bildirmemek.

    --- alıntı ---

    http://sozcu.com.tr/...ri-yakan-maclar.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın