• 76
    gerekçeli karar açıklanmadan yorumlanmasının yanlış olduğunu düşündüğüm kararlardır. özellikle bugün kamuoyuna yansıyan" fenerbahçe 2007'den beri temiz olduğunu beyan edip, yalan beyanda bulunduğu için bu cezayı aldı" düşüncesi bence oldukça mantıklı.

    minimum 6 maçta direk şike yapan bir takımın sadece 2+1 sene avrupadan men edilmesi çok yumuşak bir karar bana göre. bence uefa topu federasyona attı. şike yaptığı kesinleşen takımlar hakkında yaptırımda bulunulmasını istedi. aksi halde durum çok mantıksız. şikenin cezası sadece avrupa kupalarından men ise, lig sonuna doğru düşme potasında olan takımlar şike yaptığında ne olacak? alt liglerde yapılacak olan şikelerin yaptırımları ne olacak? "ne de olsa avrupa'ya gitmiyoruz, biraz teşvik verelim de ligde kalalım" diyen takımlar hakkındaki yaptırım ne olacak?

    bence bu kararlar sadece başlangıç. uefa şu an tff'nin takımlar hakkında yaptırım uygulamasını bekleyecek. tff bu yaptırımları uygulamazsa kendisi ligimize müdahale edecek. uefa'nın mayıs ayında disiplin talimatlarında yaptığı değişikliğin ana nedeni bu konudur. eğer uefa, yaptığı yasa değişikliği ile ligimize müdahele edemez olsaydı, tff'nin "yaptırım uygulamayacağız bizce şike yok" restine karşı bütün ülkeye ceza verecekti ki, bu da tff'nin istediği durumdu.

    her durumda tff'nin artık eli kolu bağlı ve bence esas şamata şimdi başlıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın