• 70
    2007-2009 arasında galatasaraylılar derneği başkanlığı yapmış güzel insan. dernek başkanlığıyla, kurumsallaşan bir şirketin yönetim kurulu üyesi olma arasındaki bağlantıyı kuramadım. gerçekten yönetimdeki denetim alanı nedir ben çok merak etmekteyim ne yapacak bu kadın yahu? ama hiç rahatsız değilim aksine kulübün böyle yeni bir soluğa ihtiyacı vardı.

    ünal aysal, 2009' da şunu dedi ;

    "kulüp yönetimine seçilenlerin, şirket yönetim kurullarınında üyesi olması yanlış. seçilenlerin denetlediği, profesyonellerin yönettiği bir kulüp olmalı galatasaray. denetimi olmayan sistemin üretimi olmaz, bu yapıyı istemek yeterli."

    kulüp yönetimine seçilen isimlerin altında çalışan profesyonel insanlar sportif a.ş ve pazarlama a.ş şirketlerini de yönetebilir diye düşünüyorum, mantıklı geliyor. kulüp yönetimine seçilen isimlerin denetimi de kolay olur böylece. düşünsenize pazarlama alanında profesyonelleşen bir insanı abdurrahim albayrak ya da adnan öztürk'ün denetlediğini?

    başlıkla alakasız bir dipnot;

    wikipedia'dan bir alıntı, okuyalım bilgi sahibi olalım herşeyden önce.

    --- alıntı ---

    galatasaray sportif aş.[değiştir]

    ana madde: galatasaray sportif anonim şirketi

    galatasaray profesyonel futbol takımı'nın sahibi olan galatasaray futbol aş. nin %62,95 ve %37,05'lik halka açık ortaklıktan oluşan şirkettir. tam adı galatasaray sportif sınai ve ticari yatırımlar a.ş.'dir. futbol aş. ve sportif aş. galatsaray sk'ya aittir. medya yayın haklarını süper lig naklen yayınları, şampiyonlar ligi “market pool”, uefa kupası, dostluk maçları, özel maçlar ve diğer (sinema, vcd ve dvd) yayınlar oluşturmaktadır.
    forbes dergisinin 2007 yılında yaptığı 10 piyasadaki en itibarlı markalar araştırmasında türkiye'den galatasaray markası ilk sırada yer almıştır.[12][31] galatasaray markası ile ilgili tüm lisans verme ve isim hakkı gelirlerinin tek sahibi galatasaray sportif a.ş.'dir. şirket, kulüp'ün adı, görsel malzemeleri, amblemi ve logosunu taşıyan broşür, poster, kitap, oyuncak, oyun, bilgisayar oyunu, top, kaset ve cd, mefruşat, giysi, yiyecek-içecek ve benzeri emtialar için üretim ve satış hakkı vererek gelir sağlamaktadır. buna göre, çeşitli kuruluşlara söz konusu eşyaları üretme ve satma hakkına ilişkin lisans vermekte ve bu kullanım hakları karşılığında ödenecek isim hakları için de bir minimum garanti talep etmektedir.

    --- alıntı ---

    dipnot2 ;

    https://tr.wikipedia.org/..._Anonim_%C5%9Eirketi
App Store'dan indirin Google Play'den alın