• 362
    bir taraftar grubu olmaktan çok bir sivil toplum kuruluşudur.

    ben kendilerinin son derece başarısız bir taraftar grubu olduklarını düşünüyorum. aslında rakamlar da bunu ortaya koyuyor. özellikle son yıllarda beşiktaş'ın lig iç saha puan tablosu lig dış saha puan tablosundan hep geride. içerideki maçlarda takımlarına itici güç olmak şöyle dursun oynanan oyunu olumsuz etkiliyorlar yarattıkları gürültüyle. maçı takip etmedikleri için oyuncularını da konsantre edemiyorlar maça, asla bütünleşemiyorlar ayrı telden çalıyorlar hep.

    taşkınlık konusuna gelince eboue'ye yapılanları da ali sami yen ve metin oktay'a söylenenleri de kendi adıma asla unutmayacağım.

    ancak, siyasi görüşlerini benimsersin ya da benimsemezsin bu adamlar müthiş organizeler. özellikle saha dışında ve sosyal sorumluluk konusunda farklarını her daim hissettiriyorlar. örgütlenmeleri çok başarılı ve yaptıkları ortada. taksim gezi parkı ve devamında özellikle beşiktaş'taki orantıdan yoksun polis müdahalelerine karşı duruşlarıyla ve faaliyetleriyle ben dahil pek çok kişinin haklı takdirini kazanmışlardır.

    dediğim gibi bana göre pek çoğu futbolla daha doğrusu saha içiyle ilgilenmeyen tribün olayını seven ve ona kendilerince bir ruh katmaya çalışan bir topluluk. saha içine olumlu katkıları yok ancak saha dışında güzelleştirdikleri şeyler azımsanacak gibi değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın