resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 195
    2 gün önce 2 haziran 2013 ukrayna kamerun milli maçı'nda ilk kez izlediğim futbolcu. daha önce izleme fırsatı bulamamıştım ve benim için tam bir kapalı kutu idi. hakkında yazılan oyuncu değerlendirme makalelerine bakınca aklımda bir fikir oluşmuştu. genelde övgü dolu yazılar gözüme çarptı. buna karşın izledikten sonra övgülerin kısmen de olsa abartılı olduğunu gördüm. tabii ki 1 kez izleyip ahkam kesmek doğru olmaz. ancak kafamda oluşan profili yazmak isterim. kendisini birkaç maç daha izlemeye çalışacağım.

    chedjou'nun oyun anlayışı çok riskli ve hata yapma potansiyeli yüksek. topla buluştuğu hemen her pozisyonda "aman chedjou!" diye hata yapmamasını umdum. bu açıdan diken üstünde maç izlettiriyor. pozisyonunu almışken topa doğru yaptığı hamleler net değil, yani topu kaçırabiliyor. bu da kalede ciddi tehlike yaratmakta. bir diğer olumsuz yönü pozisyon esnasında yerini fazla boş bırakması. bunun nedenini tam çözemedim ancak birkaç kez şahit oldum. belki kamerun'un defans kurgusundan kaynaklıdır. mesela sağ bek'te dany oynuyordu. o pozisyonun has adamı olmadığından chedjou'nun yerine geçememiş olabilir. sonuçta bu bir takım oyunu ve chedjou yanındaki stoperin açığını kapatırken dany de chedjou'nun açığını kapatmalı. diğerlerini bilmiyorum. ayrıca hantal bir görüntüsü vardı. biraz ağır kalıyor.

    kendisi hakkında söyleyebileceğim en iyi yanları; liderlik vasfı, fiziği ve top tekniğidir. kişilik açısından on numara bir oyuncu görüntüsü çiziyor. defanstaki arkadaşları hata yaptığında bağırıp çağırıyor, uyarılarda bulunuyor. saha karıştığında ortalığı sakinleştiriyor hemen. bir stopere göre gayet iyi olan top tekniği var. bu nedenle topla çok haşır neşir olması hata yapma oranını arttırıyor. tahminimce fatih hocam en çok bu yüzden istemiştir. zira geriden oyun kurmak oyun anlayışımız için önemli bir yere sahip.

    hazırlık maçı çerçevesinde chedjou için aklımda oluşan fikirler bu şekilde. önemsiz bir maç dikkate alındığında tam konsantre maça çıkmamış olabilir. kesin bir yargıda bulunmamayı doğru buluyorum. resmi maçlarda tekrar izleyelim. en yakın resmi maçını 9 haziran'da togo karşısında oynayacak. duyurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın