• 151
    yaf arkadaş bu teknolojiye geldik, adam japonya'da hapşursa danimarka'dan videosunu yüklüyorlar, sen burada oturup izliyorsun. bu devirde gözlemcilik sistemi farkı mı kaldı? en önde gelen takımlar seviyesini bile boşver, bir fiorentina'nın, bir valencia'nın brezilya'ya gidip topçu izleyecek sistemi yok mu sanki? arsenal takımı bursaspor paf takımından çocuk izletiyor, fluminense-santos maçını mı izlemeyecek?

    porto'nun alışveriş başarısının lamı cimi transfer statüsüdür. portekiz ligi'nde brezilyalı topçular yabancı muamelesi görmemektedir. yabancı sınırlaması olmayan liglerin hepsinde "avrupa birliği dışından 2 kontejan, 3 kontenjan" gibi kurallar vardır. ingiltere liginde zaten milli maç oynama kriteri var. e santos'un genç yeteneği de hemen brezilya milli olup da maçların %75'inde oynayacak da değil. portekiz kulüpleri deneme yanılma yapacak lükse sahip. bu bir.

    ikincisi, adaptasyon sorunu yaşamadan atlama tahtası olarak kullanılabilecek tek ülke portekiz.

    üçüncüsü de "ilk 2 madde benfica için, sporting için geçerli değil mi birader?" diyecekler için gelsin. porto bu parlak satışlara jose mourinho zamanındaki sportif yükselişi sayesinde başladı. lige ambargo koydu. şampiyonlar ligi müdavimi oldu. tabii ki sadece mou sayesinde değil ama en azından ligi domine etmesi porto'nun ticari anlamda lehine bir faktör oldu. bu noktada galatasaray'ın ligi domine etmesinin ne kadar elzem olduğu da ortaya çıkıyor. ancak bizim de deneme yanılma yapmaya elverişli bir transfer statümüz olması gerekiyor bunun yanında.

    sen brezilyalı genç bir yıldız adayısın. şampiyonlar ligi gruplarına doğrudan katılacak olan porto'ya mı gidersin, eleme oynayacak benfica'ya mı, uefa liginde oynayacak braga'ya mı? böyle böyle 3-5 sene ilk tercih oldular. o fırsatı iyi kullandılar. vitrin takım olma kimliğini kazandılar. (portekiz 5-6 sene evvel şampiyonlar ligi gruplarına doğrudan iki bilet alamıyordu. sahaya 8 brezilyalı ile çıkan braga takımının uefa maceraları, porto'nun yüksek çıtası, benfica'nın parlamaları derken yürüdüler.)

    jose mourinho eğer benfica'nın başında başlasaydı kariyerine, o zaman porto'nun yerinde benfica olurdu.nokta.

    biz nasıl porto oluruz diyecek olursak, tugay kerimoğlu'nu brezilya'ya yerleştirmek ile olmayacağını söylerim ilk. scouting falan bilgisayar oyunu tribi arkadaşlar. ya yabancı statüsü değişecek, ya da sürekli şampiyonlar ligi katılımı sağlayıp bu esnada altyapımızdan sürekli genç yetiştirip oynatacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın