resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 1055
    galatasaray icin transfer edilememesi problem yaratti. devre arasinda sneijder-drogba'yi alinca, burak'i da ayni anda oynatabilmek amaciyla 4-3-1-2'ye donduk. ancak o 3-1 kisminin yedekleri yekta ve emre colak tum sezon icin yetersiz. zira hamit ve sneijder sakatlik problemi olan oyuncular: melo ceza almaya megilli, selcuk da insan, arada bir dinlenecek. bize bu bolgede kontenjani etkilemeyen, takimin yas ortalamasini dusurecek, futbola ve yukselmeye ac, dinamik ve takimin temposuna ayak uydurabilecek bir oyuncu gerekiyordu. bu profildeki tek aday da alper'di. alinamayinca 4-3-1-2'de sezon basi planlamasi icin uygun degil artik, zira melo-selcuk-hamit-sneijder dortlusunu yedekleyebilecek baska bir yerli yok piyasada gorunurde.

    bu da demek oluyor ki, dizilis yine degisecek, haliyle planlar da. bu da zaten fenerbahce'nin yapmaya calistigi seydi.

    ***

    fenerbahce'de ne yapar?

    aykut kocaman varken oyle cok da bir sey yapamaz. milli takim icin onemli bir potansiyel diye dusunerek "malesef" diye ekleyebilirdim ama gerek yok- cunku milli takimin o bolgede zaten bir cok alternatifi var. aykut kocaman alper'den bol mucadele, arada bir ileri dripling filan bekleyecektir, temposundan da yararlanacaktir elbet... ancak fenerbahce'nin oyun yapisi degismedigi surece alper herhangi bir takim oyuncusu olarak kalmaya devam edecektir.

    tabi ki kisa vadeli bir transfer degil alper, mesele de kocaman gidene kadar selcuk sahin kivamina gelmemeyi basarabilmesi. hatirlayanlar hatirlar, 2003'te konfederasyon kupasinda izledigimiz selcuk sahin avrupa capinda cok kaliteli bir orta saha potansiyeli gosteriyordu- su anki alper profilinin de onundeydi.

    ***

    alper'in kendisine gelince... bence bu transferin en buyuk kaybedeni alper oldu. buyuk hata yaptigini dusunuyorum, gayet objektif bicimde soyluyorum bunu.

    bir tarafta aldigi her oyuncuya bir iki basamak atlatan terim, diger tarafta bunu yapabildigi gorulmemis kocaman. bir tarafta sampiyonlar ligi futbolu, diger tarafta avrupa ligi. bir tarafta iki yilin sampiyonu ve her acidan cikistaki bir takim, diger tarafta hem sike olayiyla hem basarisizliklariyla sallanmaya musait bir takim. bir tarafta meireles, baroni, salih, emre, topal ve selcuk ile forma rekabeti, diger tarafta hamit-melo-selcuk-sneijder dortlusunun ilk yedegi olma sansi (hatta bir ihtimal o dortlude melo'nun yerini alma sansi). bir tarafta drogba, sneijder, selcuk, burak gibi dunya yildizlariyla ayni antrenmana ve maca cikma sansi, diger tarafta emre, kuyt, sow, volkan'la. bir tarafta oyuncu kovan, sike yapan, soyunma odasi basan, seni daha onceki transfer gorusmesinde masadan kovan aziz yildirim, diger tarafta hicbir oyuncuyla problem yasamamis unal aysal. bir tarafta avrupa'ya gitme hedefi olan yerli oyuncular icin en iyi cikis olmus tt arena, diger tarafta oyuncularin bu hayallerini cimlerine gomdugu sukru saracoglu.

    iki uc mafyatik tip bir araya geldiler anlastilar, seni de kek niyetine kullandilar, sen de duruma uyanip bir seyler demek yerine boynunu egip "he" dedin alper. hata yaptin, gec anlayacaksin diyecegim ama... onu anlayabilene kadar zaten fanatiklesir, fenerbahceliligini galatasaray maclarinda cirkefligin dibine vurarak gostermeye calisan tiplerden birine donusursun gibime geliyor. biz efendi gokhan gonul'un galatasarayli oyuncunun bogazini siktigini gorduk, "ailemizden biri" tuncay'in yaptigi terbiyesizlikleri gorduk, mehmet topuz gibi kazmalarin saha ortasinda yaptiklarini, volkan barzosunu... daha bir cok ornegi var da bunlara girmeye gerek yok.

    demem o ki, sana basarilar diyecek halim yok. sadece sunu dileyebilirim ama, formani giy ve takimin icin mucadele et, ama benim takimima saygili ol alper. kucuk dusunme. adam ol kisacasi.

    haydi kolay gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın