resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1969
    12 mayıs 2013 fenerbahçe galatasaray maçında kendisine yapilan foul semih veya gökhan'a yapilsaydi, cuneyt cakir foul verirdi. neden vermedigini hepimiz cok iyi biliyoruz. dunyanin neresine gidersen git foul diye bir sey yok. kadiköy'de degil iste. tt arena'da ronaldo'nun hareketine de foul vermedi hakemler. demek ki eboue'nin durust olduguna kimse inanmiyor.

    kendisini elestirenlerin sirf dunku maca istinaden böyle yorumlar yaptigini sanmiyorum ve futbolcunun bu sezon genel performansinin degerlendirildigini dusunuyorum. tamam. eboue "oynarsa" dunyanin en iyi sag beklerinden biri ama oynarsa... 2012-2013 sezonu, "oynuyor" dedigimiz mac sayisi ya 4 ya 5 mactir. kaldi ki mac secip, siklemediginde direkt olarsk hamit ve melo'nun performanslarini etkiliyor.

    taraftarimizda cok muhtesem sag bek diye tuhaf bir izlenim olusmus ama performansi ayni seyi söylemiyor. ufak bir istatistik verelim;

    2012-2013 sezonu;

    eboue : 1 gol 5 asist. (son iki asistini gecen hafta yapti)
    lahm : 17 asist ( b. munih)
    gökhan : 4 gol 9 asist ( fenerbahce )
    hilbert : 4 gol 3 asist ( besiktas )
    alves : 1 gol 11 asist ( barcelona )
    l. piszczek: 4 gol 14 asist ( dortmund )

    bu liste uzar gider. iyi futbolcu ama isine saygisi yok. konsantre oldugunda yukaridaki listede yer alan futbolcularin 3-4 tanesiyle kiyaslamam bile eboue'yi. ama her sene 3-5 asist yapacak diye butun sezon yedirdigi 10-15 golu seyredetmek zorunda olmak kötu bir his. benim tahminim kendisinin bu sezon baska takima transfer olacagi yönunde. yerine belki supriz olarak ujfalusi oynayabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın