• 160
    twitter'da an itibariyle şike dosyasının sümen altı edileceğini nedenleriyle birlikte açıklamakta olan gazeteci. takip etmekte fayda var. bu şike davasında dedikleri genelde çıktı.

    --- alıntı ---https://twitter.com/mehmetbaransu

    yargıtay daireye onayın diye görüş bildirse de dosyayı önce sümen altı edecekler. biraz bekletecekler.
    dairede 9 kişi var. şike kararını onaylamak üzere 5 kişi karar için toplantı yapacak. dosya sümen altı edildikten sonra kapatılıp, bozulacak.
    siyasetçiler yargıtayı yakın markaja alıp dosyanın kapatılmasını istediler. çünkü ekim ayında başkanlık için türkiye referanduma gidecek. onaylanmış bir kararla referanduma gitmek istemeyen siyaset baskısını yaptı.
    tüm türkiye şike ahlaksızlığı kapatılmasın diye tepkisini ortaya koymalı. yargıtıy, 5. daire ve siyaset tepki yağmuruna tutulmalı.
    bu bilgiler direk yargıtaydan ve 5. dairede görevli kişilerden alınmıştır. yolsuzlukları kapattıktan sonra şikeyi de aklıyoruz.
    başkanlık sistemine helal gelmesin diye tüm pislikler aklanmaya başlandı.
    yargıtaydaki yetkili isimler bu pisliği lojmanlarındaki tüm arkadaşlarına anlatıyorlar. şikenin nasıl onaylanmayıp, bozulacağını.

    --- alıntı ---

    diye yazmış. ülke gündemini takip ederim. başkanlık sistemi için pkk'ya bile imtiyazlar veren bir "ak parti" hükümeti var bu ülkenin başında. terör örgütüyle görüşmeler öyle havadan başlamadı. neyse uzatmaya gerek yok. tek bildiğim sözde başkanlık sistemi için abdullah öcalan'a bile imtiyazlar veren başbakan ve siyasiler için bu şike davasını sümen altı etmeleri hiç de sürpriz veya "olmaz" diye gelmiyor bana. mehmet baransu'nun dedikleri de şahsıma oldukça inandırıcı gelmekte. bu entry burada kalsın. bakalım zaman neler gösterecek bize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın