• 1111
    barçanın oyun sistemini çözdülercilerin yanıldıkları, basit ama takımına göre etkisiz oynayan takım.

    barçanın oyun sistemini çözmek için müneccim boku yemeye gerek yok. barçanın oyun sistemi bilinen ve çözülmüş bir gerçekti. asıl mesele nasıl durduracağını bilmekteydi.

    geçen sene mourinho bekleyerek yetenekli ayaklarını kullandı ve oyuncularının ne zaman bireysel yeteneği ön plana çıksa, o zaman real madrid kazanmasını bildi. aynı şekilde bayern munichde hücum yaparken ve savunurken über agresif bir oyunla barcelona'yı parçaladılar.

    barcelona bayern'den tarihi bir bozgun yemiş olabilir ama hala çok kuvvettli bir takımlar. barcelona'yı ancak bayern münih ve bazı maçlarda real madrid'in yaptığı gibi, bordo mavili futbolcunun dibinde 3 kişiyle biterek ve bulduğunu atarak yenebilirsin.

    ülkemizden örnek vereyim. aykut kocaman'ın bir anlayışı var. aykut kocaman 0-0'ı cepte oynayıp nasıl olsa bir gol bulur maçı alırım diye düşünür. barcelona bu ve bunun gibi mantaliteye sahip takımlara 5-6 tane sallar. çünkü kontrollü futbolda barcelona'ın oyun parselasyonuna dayanamazsınız. hem çok yorulur hem de hiçbir şekilde sonuca gidemezsiniz. o yüzden barcelona'yı yenmek için onun tam zıttı bir oyun planına ihtiyacınız var. bu adamlar pası çok iyi yapıyor, bu gerçek. topu çok iyi koşturuyorlar. sen de bunun karşısında topu koşturmayı siktir edeceksin. erkekliğe bok sürdürmeyin demeyeceksin.

    futbolda hızlı oynamak her zaman riski taşır. yetenekliyseniz karşısınızdaki takımı da cesaretlendirir ve oyuna tempo getirirsiniz. yetenekli değilseniz hızlı oyun = bol top kaybı demektir. o yüzden barcelona yetenekli ayaklarına güvenip agresif ve hızlı oynamayı seven her takıma karşı zorlanmıştır, zorlanmaya da devam edecektir.

    oyuncu bazında eklemek gereken birkaç şey var. barçanın bekleri gerçekten defansif anlamda zayıf. alba ve alves leblebi çalım yiyorlar. zaten şu pedro rodriguez'e ezelden beri gıcığım. böyle agresif takımlara karşı bir tane 90 dakika iyi oynadığı maç görmedim. alexis ise bence bu takımın ancak yedek forveti olur. puyol ve mascherano gibi iki süpürücünün olmayışı da bayern zaferine büyük katkıda bulundu diye düşünmekteyim.

    bide o victor valdes ney amk ya. kaleci bulsunlar bi zahmet. bedavacılık devri bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın