• 257
    super lig'de olmasini isterim. diyarbakir guzel bir sehirdir. galatasaray için de diyarbakir deplasmani bir sevgi seli halinde gecer. fenerbahce ekseriyetle diyarbakir maglubiyetlerinden sonra teknik direktor degistirir. guzel anilarimiz vardir. belediye takimlarina da, akhisar gibi kucuk yerleri bir tarafa birakirsak, sonuna kadar karsiyim. halkin parasini birilerine peskes ceken belediye takimlari yalnizca amator branslarla ilgilenmelidir. belediyelerin gorevi halkin genis kitlelerinin spor yapabilecegi alanlari yaratmaktir, milyonlarca euroluk futbolcu transferleri yapmak degil.

    bunlarla beraber, diyarbakirspor'un bir hulle ile lige cikarilmasina karsiyim. lige çikmak istiyorsa rakiplerini yenmesi gereken spor kulubudur. aynen altay'in, ankaragucu'nun, fatih karagumruk'un, sariyer'in, samsun'un, sanliurfa'nin, siirt'in, yozgat'in oldugu gibi. turkiye'de halihazirda hülle ile bir ust lige cikan takim var midir? vardir. ihale ile satilan goztepe'nin patronu imam altinbas aliaga belediye'nin yarisma haklarini alarak hulle ile takimini bir ust lige cikarmisti. fakat suimisal ornek teskil etmemelidir. diyarbakir'a guvenim tam benim. camia olarak birlesirlerse bursa gibi onlar da turkiye'de buyuk sukse yakalayabilirler ama bunu hakederek yapmalari hepimiz icin daha hayirli olur.

    siyasi not: derin yorumlara girmeyecegim ama sunu soyleyeyim. futbol toplumsal bir arac elbette. toplumu yonlendiren onemli bir alan ve hepimiz seviyoruz. bir sehrin ligde takimi olmasi da o sehri pozitif yonde etkiler ama diyarbakir sirf bu sebeple daha once, hakemlerin ve siyasilerin de ittirmeleriyle lige cikmis ve fakat devletin politikalari sonucu bunun toplumsal barisa en ufak bir katkisi olmamisti. futbolun demokratizasyonu ve desantralizasyonu iyidir ama toplumsal baris icin gereken demokratizasyon ve desantralizasyonun oncelikle asamalari futboldan degil, baska seylerden gecer. turkiye'nin en iyi universitelerinden birini diyarbakir'a kurmak ornegin daha faydalidir. memleketin en buyuk kutuphanesini oraya bir mimari eser olarak insa etmek daha faydalidir. gorusum budur. uzatmayayim dedim ama yeterince uzadi sanirim. dileyenlerle mesaj yollu konusuruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın