resim
Aykut Kocaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Türkiye
  • 1637
    --- alıntı ---

    3 temmuz sürecinden bu yana 3 temmuz sürecini arkasına alıp son 2 senede bu kadar hakaret eden hakem eleştirisi yapan rakiplerini tahrik eden bir adam daha yok.ve bunların sonucunda yanlış hatırlamıyorsam aykut kocaman para cezası dışında hiçbir ceza almamıştır. şimdi aykut kocaman'ın son 2 senede yaptığı hakeretleri iğrençlikleri(ts-gs maç sonu) hakem eleştirilerini koyuyorum.

    f.terim ceza almalı veya almamalı farketmez. f.terimden daha fazla hakeme hakaret eden ve sancak kaplan'ın yaptığı hakem eleştirisini senelerdir yapan aykut kocaman'ın tek 1 maç ceza almaması inanılır gibi değil.. şimdi yazacaklarım sadece bir anda gözüme çarpanlar. bunun dışında birçok hakareti eleştirisi var. tffye mhkya ve hakemlere karşı.

    tarih 26 ağustos 2011

    alıntı:
    fenerbahçe'yi şampiyonlar ligi'nden mahrum bıraktı. son derece saçma bir karar.baştan aşağı saçma bir durum. türkiye'de şaka gibi bir durum var. kupayı geri vermek gibi jest yapmamıza gerek yok. masa başında hakkımızın elimizden alınması çok fazla onur kırıcıdır.ortada bir plan var, bu plan adım adım ilerliyor. artık bu süründürme bitsin.futbolun içinden gelen insanlar futbolu yönetemiyor. basketbolun içinden gelen bir kişi futbolu yönetiyor

    tarih 5 ocak 2012

    'ince ince yasemince' benzetmesi

    alıntı:
    hakem hatalarını da değerlendiren kocaman, "sivasspor maçıyla başlayan ufak ufak hani 'ince ince yasemince' derler ya böyle bir durum var. bir budama var. güç dengeleri değişti. bu güç kaybını da hakemlerin iyi aldığını düşünüyorum. çok net söylüyorum, güç dengeleri değişti" dedi.

    tarih 29 nisan 2012

    alıntı:
    son dakikaya kadar bir puanın bile kendi işine yaradığını düşünen bir rakip karşısında gösterdikleri üstün, özverili mücadeleden dolayı futbolcularımı kutluyorum.

    kocaman, şampiyonluk grubunda dünkü trabzonspor-galatasaray mücadelesine imada bulunur ifadelerle, ''spor kamuoyunun vicdanı olduğunu düşünüyorum. adalet duygusunun da olduğunu düşünüyorum. bizim maçlar da seyrediliyor, her takımın maçları seyrediliyor. bakalım sonu ne olacak hayırlı olsun'' diye konuştu.

    kocaman, bir basın mensubunun ''önemli bir şey söylüyorsunuz'' şeklindeki ifadeleri üzerine, ''ülkenin spor kamuoyunun vicdanı olduğunu düşünüyorum. orta ve uzun vadede inanıyorum ki doğrular gerçekler her zaman ortaya çıkacaktır. geçen sene, evvelki sene, bu sene ama inşallah onarılmaz yaralar açmadan ortaya çıkar'' şeklinde konuştu.

    tarih 15 ağustos 2012
    alıntı:
    "oyuncum caner ile konuştum. topa vurduğunu söyledi. yeni sezona yine aynı senaryolarla girdik. hayırlı olsun"

    alıntı:
    aynı müsabakada fenerbahçe a.ş. teknik sorumlusu aykut kocaman'ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 10.000.-tl para cezasi ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)

    http://www.tff.org/...246&ftxtID=15948

    tarih 26 kasım 2012

    'hakem ölçüyü kaçırdı''
    alıntı:

    ''hakem sanki özellikle ilk yarıda, geçen hafta gençlerbirliği kulübü'nün benim soyadımdan esinlenerek verdiği cevabın bir şeyi gibiydi, hani 'ezilmem, doğru bildiğimi çalarım' gibi. keşke doğru bildiklerini çalsalar. sonra ölçüyü kaçırdı. 4. hakeme de söyledim. zaman zaman gençlerbirliği lehine durumları da atlamaya başladı. çünkü ölçüyü kaçırdı. çok net bir şekilde oyun içinde görünüyordu. istediğim tek şey, her takım adına mümkün olduğu kadar, yüzde 100z eşitlik olmadığını bilmekle beraber, yüzde 100 eşitlik. anlık karar veriyorlar, saygı duyuyorum. o yüzden çok fazla rencide edecek şey yapmamaya gayret ediyorum saha kenarında. öbür taraftan bir kulüp, sanki bir hafta sonrasını düşünüyormuşum gibi aklımda bile yokken bir açıklama yapıyor. diğer taraftan hakemlerimiz, bugünkü maçta olduğu gibi, önce şöyleyim böyleyim gibi duruyor, sonra dağılıyor, rakip takım adına yanlış kararlar vermeye başlıyor. yanlış olan bu esasında.''

    tarih 9 aralık 2012

    ''hakem standardı oluşturamadı''

    alıntı:
    bu maça hakem süleyman abay'ın atanmasıyla ilgili bir soru üzerine kocaman, ''istanbul büyükşehir belediyespor'un sert oynamasına müsaade vermesi ya da vermemesi gereken hakemdir. eğer yol verirseniz tırmandırırlar. topun oyunda kaldığı süre ve kalitesi her iki takım için de düştü. hakem standardı oluşturamadı. böyle olunca da tribünlerin ve oyuncuların tepkisi geldi. bu sefer kontrolü kaçırmaya başladı.

    tarih 17 kasım 2012

    alıntı:
    http://www.ligtv.com.tr/...ldi-kocaman-cildirdi
    aykut kocaman'ın saha içinde hakemle sert diyaloğu el kol hareketleri

    maç sonu ligtvye yaptığı açıklamaları http://www.ligtv.com.tr/haber/yaziklar-olsun-3
    "maç değerlendirmesi yapmayacağım. değerlendirmeyi merkez hakem kurulu ile fırat aydınus yapmalı. fenerbahçe'nin cezası bitmedi sanki. 3 temmuz'dan bu yana yapılmayan kalmadı. böyle bir şey yok. hep eziliyoruz, yeter artık. maçı terk edip gidecektim. hatta bazen insan futbolu terk etmek istiyor. fırat aydınus'un önyargılı olduğunu düşünüyorum. büyük bir takımın kaderiyle böyle oynanamaz. ayıp, yazıklar olsun. bir hakem kendisini tatmin etmek ister gibi, 105 yıllık bir kulübe bunları yapamaz. yazıklar olsun."

    maç sonu basın toplantısı
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... uqemruzqi8
    ''bir ceza verildi bize, 3 temmuz'dan itibaren bir cezamız var. bu yıl da devam ediyor. bazıları da bunu görev addediyor. sonu gelmeyecek gibi görünüyor. ayıp oluyor. kim verdiyse bu cezayı bitsin artık yeter. 100 yıllık kulübü bir hakem gelip de böyle kolay bir şekilde kendisini tatmin etmek ister gibi algılayamaz. ayıp, yazıklar olsun'' dedi.

    alıntı:
    pfdk'ca fenerbahçe aş teknik sorumlusu aykut kocaman'a sportmenliğe aykırı açıklamada bulunması sebebiyle fdt'nin 38/1-c maddesi ve 38/2. maddesi uyarınca takdiren verilen 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10.000.-tl para cezasının, ihlalin niteliği ve somut olayın şartları dikkate alınarak fdt'nin 38/2.maddesi uyarınca 50.000.-tl para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

    tarih 5 ocak 2013
    alıntı:
    hakem yalan rapor yazıyor. bunu tarif edemiyorum. hakemin saha içinde hata yapmasını normal karşılıyoruz ama hakem sağlıklı bir şekilde düşünürken karar veriyor ve rapor yazıyor. arada büyük fark var. başka bir hakem yazdığı raporda ’tükürdü’ diyor. sonra görülüyor ki tükürmemiş. burada da yalan bir rapor var. bazı yalanlar fenerbahçe’ye karşı çok kolay yapılmaya başlandı.

    tarih 16 ocak 2013

    “hakemin niyeti iyi değildi”

    alıntı:
    ertuğrul sağlam için hakemin verdiği kararı değerlendiren kocaman, “benim genel hakemlerle en büyük tepkim ortada olumsuz bir niyet sezersem olur. göz kırparken kaçıyor. bu konuyla tepki fazla vermiyorum. kazanırken de kaybederken de sahanın içinde o niyeti görmek önemli. 30 yıl bu işin içindeyim. bunu görme ihtimali en yüklerden birisiyim. hakemin oyunu oynatma niyeti iyi değildi. biz kazanırken aynı şikayeti yapıyorsak yine kaybedersek de aynısını söylüyoruz. süre ile ilgili tepki çok doğru. ertuğrul sağlam’ın çıkması 2 dakika sürdü. bu konularla ilgili bir standardın oluşması bütün futbolcular için biraz daha güven verici unsur olacak” ifadelerini kullandı.

    kaynak: http://www.tribundergi.com/...p;sd=a#ixzz2R08ZEkDp

    --- alıntı ---

    tribün dergi'den gulhan1905 nickli yazarın yazısıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın