• 78
    avrupada ülkenin takımını desteklemek ya da avrupada ülkendeki rakip takımı desteklemek olarak 2 farklı pencereden bakılabilecek hadise. zira bu iki pencere birbirinden biraz farklıdır ama çok az.

    şöyle ki; uefa avrupa liginde mücadele eden ya da etmesi muhtemel anadolu kulüplerinin bir müddet ilerleyebilmeleri, avrupa takımları ile mücadele edebilmeleri beni rahatsız etmez, bilakis memnuniyet duyarım (bu hadise beni memnun etse de bunun adına da tam olarak destek denilemez aslında).

    eğer avrupada mücadele eden ülke benim ülke futbolundaki rakiplerimden biri ise, o zaman desteklemem elbette. saçma. net saçma. neden tutmalıyım, niye desteklemeliyim. aynı şekilde o takımın taraftarları benim takımımı neden desteklesin ki, benim neden böyle bir beklentim olsun. rekabetin doğasına aykırı ve zaten hiç de samimi değil. samimi gelmiyor yani bana inşallah kazanırsınız diyenler, ya da bizim taraftarlarımızdan inşallah kazanırlar diye beklenti ifade edenler.

    özellikle de bu sosyal medya döneminde, rakip takım taraftarları birbirlerini gıcık etmek için her türlü malzemeyi çok üretken bir şekilde kullanıyorken, niye birbirlerinin başarısını istesinler. şunlar elesinler de bizle dalga geçecek malzemeleri olsun duası mıdır bu. olmaz, olamaz..
App Store'dan indirin Google Play'den alın