• 186
    fikstürü kalan maçlarda olabilecekler açısından bir daha inceledim ve ilginç bir şekilde belirleyici olan haftanın önümüzdeki hafta yani 29.hafta olduğunu gördüm.
    şimdi puan sıralaması şöyle;

    1-galatasaray 56
    2-fenerbahçe 52
    3-beşiktaş 46
    4-kasımpaşa 43
    5-bursaspor 40
    6-mp antalya 40
    7-eskişehir 39
    8-g.birliği 39
    9-kayseri 39
    10-g.antep 36
    11-sivas 35

    1-2 şampiyonlar ligine gidiyor. beşiktaş uefaya gidiyor. diğer takım türkiye kupasından gidiyor uefaya. şimdi avrupaya gidecek üçüncü takım için 4.sıradan 11.sıraya kadar her takımın şansı var.

    öncelikle bu akşam beşiktaş-bursa maçı var. beşiktaşın kazanması durumunda 5.sıradaki bursanın puanı 40 ta kalacak. öyle olduğunu varsayalım ve şimdi 29.haftanın maçlarına bakalım;

    kasımpaşa-akhisar belediye (akhisar kasımpaşadan puan alacaktır)
    gaziantep-kayseri (prosineckinin avrupayı istediğini biliyoruz, g.antepi yenecek ve g.antepi ligde iddiasız durumda bırakacaklar. bu hem bizim antep maçımız, hemde fenerin kayseri maçı açısından önemli)
    sivasspor-gençlerbirliği (aynı durum buradada var. g.birliği kazanırsa sivasın avrupa şansı tamamen biter, g.birliği fener maçına bir hedef ile çıkar)
    beşiktaş-mp antalya (antalyanın yenilmesi aşağıdan gelen kayseri, gençlerbirliği ve eskişehirsporun iddiasını önümüzdeki haftalara taşıması demektir. zira fener bu üçüyle arka arkaya oynayacak)
    s.b.elazığ-ibb (elazığ kazanırsa rahatlar, ibb ateşe düşer, elazığ bizim maçta büyük ölçüde ligde kalmış olur, ibb fener maçına ölüm kalım maçına çıkar)
    trabzon-ordu (trabzon yenip ligde kalmayı garantiler, ordu hemen hemen düşer, son hafta trabzonla formalite oynarız)

    bu durumda beşiktaşın hem bu akşam bursayı, hem önümüzdeki hafta antalyayı yenmesi çok önemli.

    bizim aslında bu hesaplara hiç ihtiyacımız yok, bir önceki entryde de belirttim ama ligde neyin ne olacağı hiç belli olmuyor. akhisarın bile ligde kalma şansı var, sivasın bile uefaya gitme şansı var. 29.hafta bir çok açıdan belirleyici olacaktır.

    bu iki hafta beşiktaşı destekleyeceğiz, kasımpaşanın bursanın ve antalyanın kaybetmesini isteyeceğiz. ayrıca beşiktaşın fenerin ensesinde olmasıda çok önemli. fener bir puan kaybı yaşar, bizde kadıköyde feneri yenersek beşiktaş şampiyonlar ligine giden ikinci takım olabilir. avrupaya alınmamaları durumunda ya da ön elemeyi geçememeleri durumunda gelsin paralar, şampiyonluklar diyebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın