• 130
    lobiclik denen lanet olaya sövmemin sebebidir bu turnuvanın fransa'da düzenlenmesi. tüm avrupa ülkeleri gibi maddi olarak zor günler yaşama ihtimali var fransa'nın. bu turnuva ilaç gibi gelecektir. o ilacı bizim içmemiz gerekirdi ancak yedirtmiyorlar işte.

    1. fransa'nın elinde zaten bildiğim kadarıyla en az dört tane taş gibi stadyum var. yani yeni stadyum yapmakla uğraşacaklarını sanmıyorum. yapsalar en fazla bir stadyum yaparlar. kalanları da elden geçirirler. ilk bakışta stade de france, parc des princes, stade gerland, stade chaban delmas şu halleriyle bile şampiyona için uygun stadlar ilk aklıma gelenler içinden.

    2. hiç gitmedim ama avrupa'nın göbeğinde ve paris ve marsilya gibi iki önemli şehre sahip olduğu için altyapı, ulaşım gibi sorunları azdır sanırım. bunlar için de çok büyük yatırım yapmayacaklardır.

    3. turnuva bahanesiyle akın akın turist gelir ve o güzelim şehirlerde paraları fazla fazla harcarlar.

    4. üstteki üç madde nedeniyle ekonomisi ciddi büyüyecektir bence.

    5. muhteşem milli takımımız turnuvaya ev sahipliği yapsaydı doğrudan katılacaktı. eleme grubunu geçip turnuvaya katılacaklarını sanmıyorum. bir turnuva daha trt'den izlenecek.

    6. turnuva ülkemizde düzenlenseydi muhtemelen başı çekecek şehirler istanbul, izmir, ankara, bursa olacaktı. bu şehirlerde ciddi ulaşım ve stadyum sorunu var. istanbul'da stad sıkıntısı olmazdı. belki avrupalıları rezil rüsva etmemek için bizim stadın yolunu yaparlardı. o tüneli olan ama hiç çalışmayan 2. metroyu çalıştırırlardı. bursa'ya stadyum zaten yapıldı sayılır. ankara ve izmir adlarına yakışır iki stadyuma kavuşurdu. izmir atatürk stadı ve ankara 19 mayıs stadı çağın gerisinde kaldı. bu şehirlerdeki bitmeyen metro inşaatları biterdi. turnuvaların düzenleneceği şehirlerin sorunları çözülmeye çalışılırdı.

    98'de dünya kupası düzenleyip 2016'da avrupa şampiyonası alan fransa'nın da avradını...
App Store'dan indirin Google Play'den alın