• 229
    barcelona, madrid ve bayern üçlüsünden uzak kalmak istediğimizi söylemeye gerek bile yok, ha çıkar yine aslanlar gibi oynarız, biz taraftar olarak aslanlar gibi hırsla, heyecanla, gayet de inançla maçları bekleriz, lakin mantıken diğer takımlar çok daha iyi olacaktır bizim için.

    ilk günden beri içimden geçen tek takım var: juventus. hem terim avantajımız italyan olması sebebiyle, hem geçmişten kalan hesaplaşma, bizi tanıyor ve korkacak olmaları, hem de italyan futbol kalitesi yüzünden. şimdi son 8'de hiç bir takım kolay değil, juve gelirse kesin eleriz denecek bir şey yok elbette, hatta turun favorisi yine onlar olurlar avrupanın gözünde. lakin kalan takımların liglerine falan bakıyorum, ispanya da almanya da lig kalitesi olarak, liglerinde oynanan futbol olarak farklılar, schalke önünde bunun sıkıntısını çektik. ligde geride de olsalar, takır takır top oynadılar bize karşı, şampiyonluk yarışı veriyor olsalar da bu kalitede olurlardı. juve bu yüzden cazip geliyor bana, italyan futbolu eski havasında değil, liglerinde de fazla sıkmıyorlar 2 yıldır, ister istemez bu rakipsizlik takımı aşağı çeker. o yüzden 1. adayım juve'dir.

    2. adayım psg durumunda şu an, fransızlar dün gazetelerde bizi aşağılamışlar, gs veya malaga gibi zayıf rakip ister misiniz diye ankette soru sorarak. geçmişten tanınırlığımız da var onlarda, ayrıca ispanya ve italyanın aksine, taraftar desteğimiz de iyi olur paris'te. bir de ancelotti-terim olayı var tabi.

    3. tercihim de dortmund açıkçası, cidden çok tatlı takımlar, her şeyleriyle ve çoğu futbolseverin gizli favorisidir bu yıl kupa adına. ben de uzak durmak isterdim ama açıkçası schalke deplasmanını görünce tekrar bir almanya daha yapılabilir diye düşünüyorum. o gurbetçi galatasaraylıların heyecanı, enerjisi çok başka. stadın her köşesinde zıplayan 2-3 kırmızı renk görünce çok değişik hissediyorum, bize de uğurlu geliyorlar, allaha şükür almanya deplasmanlarında çok başarılı oluyoruz, bu yüzden malaga öncesinde benim isteğim dortmund'dan yana.

    malaga için de çok hevesli olamıyorum, hem ispanyol takımı olması, hem hızlı bir takım olmaları hem de ispanya'da fazla türk desteği alamayacağımız için. deplasman olayı cidden çok önemli zira sadece bu yıl da değil, son yıllarda gördük ki avruapa'da deplasmanlarda çok daha rahat oynuyoruz, iç sahada o baskıyı kaldıramıyoruz. bir tespitim de schalke ile ilgili, bana kalırsa malum 3lü dışında hiç bir takım bizi elese dahi schalke kadar sıkıntı veremez. adamlar çok ters bir takımdı bize göre, hem hızlı hem fizikli oyuncuları boldu, kanatlardan 3 kişi çizgiye iniyorlardı sık sık, 180 dakikanın her anı stresli geçti bu yüzden. bu turda maç içinde nefes alabileceğimizi düşünüyorum açıkçası, hakkımızda hayırlısı artık, bu gurur bu mutluluk hissini çok özlemiştik, yaşıyoruz doyasıya ve umarım devam ettiririz. bu turlarda her şey olabilir artık, yani son 16'da barcelona karşısında şansımız 100'de 10 ise, bence çeyrek finalde 25. ama yine de 'çek bir juve'
App Store'dan indirin Google Play'den alın