• 156
    --- alıntı ---

    geri dönüşlerin imparatoru
    fatih terim pes etmeyen yapısıyla kariyeri boyunca inanılmaz maçları çevirdi.

    sarı-kırmızılılarda teknik direktör fatih terim’in takımı üzerindeki etkisi bir kez daha görüldü. cezası nedeniyle tribünde olduğu maçlarda eskişehirspor ile berabere kalıp, gençlerbirliği’ne kaybeden cimbom’da imparator, schalke karşılaşmasında kulübedeki yerini almıştı. oyuncularıyla maç içinde birebir iletişimi çok yüksek olan fatih terim’in bu etkisi ‘direkt’ skora da yansıyor. başarılarla dolu kariyerinde aslan’ın tecrübeli çalıştırıcısı birçok maçı cesur hamleleri ve taktik dehasıyla çevirmeyi başardı. oyuncu değişikliklerindeki radikal tavrı ve sahadaki futbola ‘korkusuz’ müdahaleri ile terim sonunda hep kazamayı da başardı.

    üçü bir arada oynar!

    devler ligi’nde birçok teknik adam ‘kontrollü futbolu’ tercih ederken türkiye’de bu oyunu iyi bilen otoriteler “burak-drogba-sneijder bir arada oynamaz” dedi. ancak terim, schalke maçından önce basın toplantısında kendisine bu yönde soru yöneltilince açık konuştu: “büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılar. burak-drogba-sneijder birlikte oynayacak!..”
    bu sözlerle noktayı koyan terim, veltins arena’da schalke önünde sahaya ‘cesur’ bir 11 sürdü. almanya’ya turu almaya geldiğini taktiği ve tavırlarıyla hissettiren imparator bir 90 dakika daha bittiğinde sahayı zaferle terk etti. ve yine aynı kare: terim’in yumruğu gökyüzünde.

    terim’in müthiş geri dönüşleri

    1999-2000 hertha berlin-g.saray: 1-4 (cimbom’un avrupa’da kalabilmesi için mutlak kazanması gerekiyor. aslan, 1-0’dan dönüyor)

    g.saray-milan: 3-2 (berlin’den galibiyetle dönen cimbom’a yine zafer lazım. dev milan, sami yen’de 2-1 önde. 87’den sonra müthiş bir geri dönüş ve g.saray 3-2 kazanıyor)

    euro 2008 isviçre-türkiye: 1-2 (ev sahibine karşı türkiye 1-0 geride… terim’in emriyle müthiş bir baskı yapan ay-yıldızlılar, önce berberliği sonra galibiyet golünü bularak tarih yazıyor)

    çek cum.-türkiye: 2-3 (güçlü çekler maça iyi girip 2-0 öne fırladı. umutlar tükenirken önce beraberlik geldi. terim’in ordusu maçı uzatmaya da götürmedi ve maçı çevirdi)

    hırvatistan-türkiye: 1-1 (uzatmada 118’de hırvatlar öne geçti.
    1 dakika sonra beraberlik geldi. penaltılarla türkiye yarı finale yürüyor)

    2011-2012 samsun-g.saray: 2-4 (kritik deplasman… cimbom şok iki golle yenik duruma düşüyor. terim’in müthiş hamleleriyle karşılaşma sonunda g.saray 4-2 galipti)

    f.bahçe-g.saray: 2-2 (kadıköy’deki kritik randevuda kanarya bir anda 2-0 yapıyor… ‘yine mi hüsran?’ denirken terim’in öğrencileri pes etmiyor ve 2-2 ile avantaj elde ediyor)

    2012-2013 braga-g.saray: 1-2 (devler ligi’nden hesaplar karışık… manu, evinde cluj’a kaybediyor, aslan ise 1-0 geride. ama bir terim klasiği ve maç sonu skoru: 1-2
    g.saray-ordu: 4-2 (hakem fatih terim’i tribüne gönderiyor, skorbordda karadeniz ekibinin 2-0 üstünlüğü var. ikinci yarıda coşan g.saray 23 dakikaya 4 gol sığdırıyor ve 3 puana uzanıyor)

    schalke-g.saray: 2-3 (arena’da ilk ayak 1-1 bitmiş, rövanşta g.saray yenik. hamit, burak’la öne geçen aslan, schalke’ye yakalanıyor ama umut son sözü söyleyip işi bitiriyor)

    rakamlarla fatih terim

    14 - imparator, g.saray’ın başında 14 kupa kazandı.

    12 - 12’si cimbom’un ambargo koyduğu 1996-2000 arasında kaldırıldı.

    5 - fatih terim, sarı-kırmızılılarla 5 lig şampiyonluğu yaşadı.

    4 - g.saray’ın başında 3. dönemini geçiren terim 11 derbide 4 kez kazanıp, 5 bera-berlik aldı. sadece 1 kez kaybetti.

    3 - aslan’ın hocası olduğu dönemde terim, 3 kez tsyd kupası kazandı.

    2 - terim, 2 türkiye kupası, 2 tane de cumhurbaşkanlığı kupası sevinci yaşadı.

    1 - terim, türk futbol tarihinin en büyük başarısı olan uefa kupası’nı ve tff süper kupası’nı 1’er kez kazandı.

    tanju eren / amkspor
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın