• 200
    ali ece, galatasaray'ın schalke'yi 3-2 devirirerek şampiyonlar ligi'nde çeyrek finale yükseldiği karşılaşmayı yorumladı.

    --- alıntı ---

    bir takımda sneijder, drogba ve burak varsa o takımdan optimum verim alabileceğiniz 2 diziliş vardır. özel yeteneklerle bezeli çift santrfor artı dünya klasında bir 10 numarayla ya 3-5-2 ya da 4-3-1-2 oynanabilir. galatasaray 2013 model bülent korkmaz tadındaki semih'e rağmen ön tarafın yarı klasında 2 stoperi zar zor bir araya getirebildiği, 2 stoperden birisi sakatken yerini doldurabilecek 3. bir stoperi dahi zar zor sahaya sürdüğü için 3-5-2 opsiyonu kafadan mümkün değil.

    lakin stoper opsiyonları daha geniş olsa bile takımın başında 4-3-1-2 ile türkiye'ye uefa kupası'nı getirmiş, galatasaray tarihinin en başarılı teknik direktörü fatih terim var. yani schalke'yi eleyebilecek "futbol voltranı"nı oluşturabilecek her şey zaten vardı, tek gereken fatih terim'in "taktiksel açıdan fabrika ayarları"na dönmesiydi.

    neyse ki dün gece ilk yarıda hepsi oldu. tabii en belirleyici faktörlerden birisi de istanbul'da galatasaray'ın oynamak zorunda kaldığı tarihinin en kötü çim zemininden sonra uefa kupası yolundaki ali sami yen zeminini anımsatan veltins arena zemini. galatasaray forması giyen oyuncular arasında bu stada en fazla aşina olan hamit'in şutu direğe bile çarpsa direği kırıp yine gol olurdu: o vuruşta inanç ve tekniğin sentezi o derece kudretliydi. hamit'in şanssızlığını yetiştiği yerde kırması ise tesadüften öte, tıpkı selçuk inan'ın yeteneklerini % 100 sergileyebileceği zemini bulunca 'galatasaray'ın pirlo'suna dönüşmesi gibi...

    zamaninda 4-4-2'ye...

    maça 4-3-1-2 ile başlamak ne kadar doğruysa 2. yarının ortasında amrabat'ı oyuna alarak 4-4-2'ye dönmek de o kadar doğru ve yerinde bir stratejik hamleydi. 1988'de monaco maçlarında simoviç, 2000 uefa zaferinde taffarel ne kadar fark yarattıysa dün gece de muslera o kadar önemli ve tarihi bir fark yarattı. semih'e çok geçmiş olsun, galatasaray'ın 1.5 yıl içindeki tarihinin en kötü performansından en iyilerinden birine dönüşmesinin gizli kahramanlarından birisi semih. bir dahaki tur kuraya bakar ama seneye semih'in yanına bir de 2013 model popescu gelirse fabrika ayarlarına dönen fatih terim'le bu oyuncular daha da fazlasını başarabilirler.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın