2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Rövanş Maçı
21:45 Veltins Arena
2 - 3
  • 184
    bu tur onemli maclarda kadro ve sistemden cok takimin istegi sonucu degistirir ama son zamanlarda insanlarin farkli yaklasimlara bir yenisini eklemek istedim. herkes tek forvet cikmanin daha iyi olacagini dusunuyor. bence de olmasi gereken bu ama olasi bir yenilgi durumunda "nasil drogba'yi yedek birakirsin" veya "seni oraya tasimis burak'i nasil ilk 11'de oynatmazsin" seklinde elestiriler hem kanatli medya tarafindan hem de icimizden yukselecektir. nede olsa iyi gun dostu cogunluk.

    bence bir baska dusunulecek sistem 4-4-2. tabi eldeki malzeme ile tam bir 4-4-2 oynatmak zor. daha cok 4-1-3-2'ye benziyor. bu da eldeki oyunculardan kaynaklaniyor.

    hakan balta gercekten baltaligi tutunca basimiza is acsa da, sol kanatta bu maci emre kaldiramaz, beyin amciklamasi yasamasi durumunda zor durumda kaliriz. biraz guven vermis olsa direkt yazardim. amrabat'in ise kendine faydasi yokken takima bir faydasi olmaz. rakip ile bogusup duruyor. en iyisi riera'ya guvenmek. o pozisyonda oynayacak diger tum oyunculardan daha tecrubeli ve daha yetenekli. bunun bir baska sebebi ise sneijder olmadigindan uzun top yukunun selcuk'a yuklenmemesi. boyle bir 11 oldugu taktirde selcuk'u yakin markaja alarak forvetler ile bagimizi kesmeye calisacaklardir. bu durumda ise imdadimiza riera ve hamit'in atacagi ekstra paslar yetisecektir. bu uc oyuncu da cok kostugu gibi etkili kosmasini da biliyor. emre ve amrabat gibi iyi niyetle ama bilincsizce kosmuyor.

    melo bu macta 10 uzerinden 6.5'lik bir performans gosterse bize yeter. yeter ki sacma bir kart gormesin. semih ve dany(oynarsa) arasindaki boslugu ve karsi karsiya kalacagimiz ani ataklarda orayi en iyi sekilde doldurup, hizli cikislarimizda da baraj gorevi yapmali. riera ve hamit de balta/dany - semih/eboue arasindaki boslugu ve oynadiklari kanatlara defansif olarak katkida bulunacaklardir.

    gelelim sahanin diger tarafina. daha once de deyindigim gibi her iki forvetimiz de birbirinden tehlikeli. bir tarafta adindan bile korkukan drogba, diger tarafta bu sezon ne kadar tehlikeli olabilecegini gostermis burak. birbirlerine cok bosluk acacaklarini dusunuyorum. iki forvet, zaman zaman selcuk uzerinde olusacak markaji da zayiflatacaktir*. riera, hamit ve selcuk'un attigi toplari uyumlu bir sekilde degerlendirebilirlerse en az 2 gol atacagimiza inaniyorum. buna engel hicbir sebep gormuyorum. herkes gibi ben de en az bir gol yiyecegimizi dusunuyorum lakin gol yeme riskimizi gol atma ihtimalimizi dusurmeden en fazla minimize eden sistem bu.

    bir de isler yolunda gitmezse yapilabilecek hamleler. bu kadro degisiklige de uygun. eger istedigimiz golu bulamaz veya gol yersek, ikinci yarida balta cikar, riera geriye gecer ve sneijder girer. sneijder'i sol kanata atmak bize hicbir sey kazandirmayacagindan gobekte kullanmak en iyisi. shalke ayni anda selcuk ve sneijder'e karsi orta sahada ezilebilir cunku sneijder diri ve istekli olacaktir. almanlarda yorgunluk pek gorulmus bir sey degil ancak yine de onlari geriye cekebiliriz. buna ragmen istedigimizi alamadiysak melo cikabilir. gobekte selcuk-hamit ikilisinin onunde sneijder oynar. girecek oyuncu? durum ve skora gore*** degisebilir bu. elmander veya umut girebilecegi gibi aydin da girebilir. aydin bos alan oyuncusu, kapanmalari durumunda girmeyebilir, belki emre, belki engin girebilir. ha bir de amrabat var tabi.

    ilk basta da dedigim gibi, bu tur maclarin sonucunu futbolcularin istegi belirler. cluj ve braga deplasmaninda oynadigimiz gibi inancli oynarsak neden olmasin? bizler inandik, sizler de inanin, futbolculari da inandirmak fatih terim'e dusuyor. bundan kimsenin suphesi yoktur eminim. bekleyin, ceyrek final cok yakin, belki yarin, belki yarindan dakjshfkjashfkas saka lan saka. igrenc espri zamani degil.

    allah utandirmasin.

    sahaya dizilis sekli: http://www.kadronukur.com/...f65265a5cd-4427.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın