resim
Berkant Göktan
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:-
Uyruk:Türkiye
  • 61
    şampiyonlar ligi tarihinin en genç oyuncusu ünvanına sahipti(hala öyle mi bilmiyorum). 16 yaşında bayern münih forması ile cl'de ilk maçına çıkmıştı. türkiye ümit milli takımda attığı şahane frikik golleri ve gösterdiği performanstan sonra, üç büyükler ellerini ovuşturmaya başlamışlardı kendisi için.

    fenerbahçe transferi konusunda en önde gidiyordu. hatta fenerbahçe ile sözlü anlaşma yaptıklarını menajeri ve bir fb'li yönetici açıklamıştı. bayağı üzülmüştüm fenerbahçe'ye gideceğini duyunca(artık ne kadar umut beslediysek). o sırada yine bir ümit milli maç vardı. o maçta biri frikikten biri de yaklaşık20-25 metre civarından olmak üzere iki gol atmıştı. derken bir sabah bir de baktık gazetelerde galatasaray'ın o dönem sadece, hazırlık maçlarında giydiği sarı lotto forması ile poz vermiş. son dakika atağı ile galatasaray'a kazandırılmıştı. çok sevinmiştim bu haberi görünce. fakat lig başladı bitti, ikinci sezon başladı bitti, üçüncü sezon başladı bitti. 3 yıllık galatasaray kariyerinde hiç bir olumlu iz bırakamadan yok olup gitti.

    zaten sonra beşiktaş yılları, orada gelen başarısızlık ve akabinde 1860 münih derken kokain skandalı ile kariyerine tüyü dikti. en son tayland veya başka bir uzak doğu ülkesi takımında oynuyordu diye hatırlıyorum. işte böyle bir yetenekte şımarıklık ve tembellik sonucu sönüp gitti. aslında bazen düşünüyorum, galatasaray futbol akademisi'nde bu gibi oyuncuların otobiyografisi üzerinden bir belgesel hazırlatarak genç dimağlara izleteceksin. diyeceksin ki çalışmazsanız yeteneğiniz ne olursa olsun sonunuz bu olur. geleceğin bir çok futbolcusunun hayatını kurtarabiliriz böylece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın