• 266
    asy arena açıldığından beri en önemli geri dönüş maçı oldu.
    maç notlarım özetle şöyle;
    1. maç öncesi kombineciler kartlarını arkadaşlarına vermişler. (tanıdık insan sayısı 1/4'e düştü)
    2. çalışanlar takım elbiseleri ile gençler ise sevgilileriyle gelmişti.
    3. maç öncesi hamit'e müthiş destek verildi, tribünlere çağrıldı.
    4. muslera degajı sırasında hücumcularımızı izlemekle meşguldüm, yediğimiz ilk golü bu sebeple anlamadım, topu havada geriye giderken gördüm.
    5. ilk yarı yavaştık. bu yavaşlığın çeşitli sebepleri var. tek pas oynama alışkanlığı kolay iş değil, ancak şubat 2013 ayına geldik, ilk yarı adam gibi pozisyon bulamadık. ordu takımı 2. gol pozisyonu buldu ve ardından devre sonuna doğru penaltı ile 2. golü yedik, devreye 0-2 ile girdik.
    6. maçın hakemi futbolu bilmiyor. avantaj kurallarını bilmiyor, oynamak isteyen ile oynamak istemeyeni ayırt edemiyordu. kanımca hataları ile taraftarı çıldırtan maçın hakemi oldu. maç içinde verdiği ve vermedikleri tartışıldı. 2. yarı aleyhimize penaltıyı çalmaması ! güney tarafından protesto edildi. hakem ilk yarı bir ikinci yarı bir kere alkışlarla protesto edildi. alkışla protesto etmek inanılmaz etkili kimya veya fizik ne derseniz diyelim ancak alkışla protestonun gücüne inanalım.
    7. ikinci yarı başlamadan burak taraftarlara "kalkın bu maçı alacağız" hareketleri yaptı. bu mesaj maçın döneceğinin ilk sinyali oldu. 2. yarı başladı 2 dakika sonra bir anons yapıldı ve fatih hocanın hakem tarafından tribüne gönderildiğini anladık.
    8. ikinci yarı galatasaray takımı açısından muhteşem geçti. anahtar hollandalı oldu. mükemmel bir gol attı. gol ile birlikte taraftar coştu, orada bulunamayan taraftarlar büyük bir fırsat kaçırdı.
    9. ilk golün sevincini yaşarken 2. gol fırsatçı burak'tan geldi. 2. gol sevincini yaşarken 3. gol ile tüm stad tek yumruk oldu. burak mükemmel bir kafa golü attı. son noktayı selçuk harika bir şutla koydu. maç sonucu 4-2

    olumsuz yönler;
    1. güney tribünü adam olmayacak. birileri organize olmazsa veya taraftardan sorumlu bir yönetici çıkıp sorunları çözmeye teşebbüs etmez ise güney küllen zarardır. güney kendi takımına psikolojik baskı yapan taraftarmodelinin en güzel örneğidir.
    2. yavaş oyun ile galatasaray takımının her maçı büyük risk altındadır. ilk yarı 0-2 lik skor bunun en güzel örneğidir.
    3. hamit'i sevdik, destekledik ancak yedek kalması ve kafasını toplaması veya sağ beke çekmek lazım. topu resmen çiğnemekte, zaman ve enerjimizi çalmakta, kesinlikle topsuz oyun oynamamakta. fatih hoca ısrarla kendisine şans vermekte ancak kendisi bu şansları kullanamamakta. yerine oynayan adam daha kötü bile oynayabilir ancak hamit'in yedek kulübesi zamanı hamit'in ve takımın iyiliği için gelmiştir.
    4. muslera'nın degaj yapması; yenen golden bağımsız söylüyorum. isabet oranı çok yüksek iddialarından bağımsız söylüyorum, kendi sahamızda oynadığımız her degaj bu takıma zarardır. top % kaç bize gelmekte ve ardından % kaç bizde kalmakta cidden bunu analiz etmek lazım. gördüğüm rakip defansı boşta yakalama imkanı yok ise (kendi iç saha maçlarımızda böyle bir imkan hemen heme yok) muslera'nın her degajı takıma zarar vermektedir.
    5. engin'in ilk 18'e bile girememesi. engin gerçekten bize yazık. yan gelip yatarak para kazanabilirsin ancak sevgimizi kazanamazsın.
    6. stadın zemini. söylenecek tek kelime yok. zemini değiştirme kararı fiyaskodur. drenajsız zemin bu zeminden 10000 kez daha iyiydi.
    7. eboue. çıkarken hepimizi perişan etti. o anda yerin dibine geçmek istedim. mızmızlıkları yetmezmiş gibi takımın saniyelerini çaldı. nasıl bir afrikalı anlamış değilim. çocukluğu ingiltere'de saray'da mı geçti? galatasaray takımının her maç 3 dakika vaktini çalmakta.

    olumlu yönler;
    1. fatih hoca. kurt hoca maçı çevirdi. tribünden takımı imparator olarak yönetti. maç döndü ise birinci sebeb kendisinindir. ancak ona ihtiyacımız var sağlığı için çok korkmaya başladım. hocam biraz sakin.
    2. hollandalı. attığı gol güzel ancak güzel olmasının ötesinde çilingir niteliğinde bir goldü. bu gol lig tv'ye, medya sülüklerine ve tff'ye armağan olsun. bu golün etkileri 5 ay ve belki yıllar sonra konuşulabilir.
    3. amrabat. ilk yarı takım kötüyken kötü takımın en iyisi ikinci yarı iyi takımın vasat üstü oyuncusuydu.
    4. gozzilla. adam tek başına rakibin defansını dağıtmakta. burak her maç 2 gol atmazsa oturup düşünmeli.
    5. galibiyet serisi 3 e çıktı puan ortamamız nihayet 2 oldu.

    geçen yıl 2-4 kaybettiğimiz 26 ekim 2011 galatasaray gaziantepspor maçı ile şampiyonluk yürüyüşü başlamış takım kenetlenmiş ve taraftarla bütünleşmişti.
    aynı durum bu maç içinde olacaktır. önümüzdeki 2 mart 2013 eskişehirspor galatasaray maçı çok önemlidir. şampiyonlar ligi maçı öncesi olması sebebiyle çok risklidir. cuma gecesi maçı alırsak şampiyonluk çok yakındır.

    edit; bomba transfer uyardı eskişehir maçından sonra gençlerbirliği maçı var ve sonra şl maçımız var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın