resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 2401
    hagi ile kıyaslanan topçumuz.

    doğrudur, hagi, ilk lig maçında 2 gol atmıştır. ancak şu unutulmamalı ki hagi bize sezon başında gelmişti. sneijder ise uzun süre maç oynamamış bir vaziyette devre arası geldi. buraya dikkat: hagi top bizdeyken serbest rolde oynuyordu. yani ne sağ açık ne de sol açık oynuyordu. rakibin dağılımına, zayıf tarafına göre pozisyon alarak oynardı. top rakibe geçtiğinde ise oynamıyordu. evet evet aynen öyle. top rakipte iken tam anlamı ile on kişi oynuyorduk.

    dünkü maçta sneijder herşeye rağmen tüm iyi niyetiyle savunmaya yardım etmeye çalıştı. attığımız golde topu çalıp atağı başlatan adam sneijder. top ters kanatta iken her defasında ortsahaya yanaşıp ortaalanı kalabalıklaştırmaya çalıştı. her olgun rakip atağında geri geldi. ama sonuçta sneijder'den yüksek verim almak istiyorsak rakip bekleri kovalamasını beklememiz hata. bu adam zinde ve diri kalmalı ki hücumda da etkili olabilsin. sen sneijder'i ne kadar çok rakip ceza sahasına yakın topla buluşturabilirsen o kadar çok verim alırsın. aynı şeyleri fatih hocam niye hagi'den istemedi?

    ikinci yarı güya amrabat oyuna girince sol kanadımız düzelmiş. yahu adamlar sağ kanattan getirip ortaya çevirdikleri iki topta altıpastan golü atamadılar. (sabri'nin elle karışık kestiği pozisyon, huntelaar'ın üstten auta attığı pozisyon) ayrıca schalke'nin ilk yarıda ki yüksek tempodan ve skordan dolayı psikolojik olarak bir miktar geri çekilmesi zaten beklenen bişeydi.

    dün ilk yarıda, takımımızın attığı gol ve direkten dönen gol pozisyonumuzun oluşmasını sağlayan adamlardan biriydi sneijder. oldukça da arzulu ve istekliydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın