2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 167
    4-4-1-1 dizilisiyle maca baslamamiz gerektigini dusunuyorum. sneijder ile birlikte cift forvet baslarsak, evet bu etkili olabilir ama ayni zamanda buyuk de bir defansif acik vermemize neden olabilir.

    sneijder, drogba ve burak uclusu illa oynayacaksa 4-2-3-1 dizilisiyle sahaya cikmak defansif anlamda daha saglikli olacaktir. kendi evimizde oynadigimiz macta, gol yememek onceligimiz olmali. bu bakima kanat forvet gibi oynayan ve defansa yardim eden bir burak'i dogrudan drogba'nin yaninda oynayan ve defansa kanattan pek yardim etmeyen bir burak'a tercih ederim. burak'i foraveti ikilemek adina drogba'nin yanina cekip sneijder'i sola kaydirmakla da onun etkinligini azaltiriz diye dusunuyorum. hamit'in de artik hucumda el freni gorevinden vazgecmesi ve her zamankinden fazlasini ortaya koymasi gerek. ayrica hamit de sol kanatta degerlendirilebilir, manchester deplasmaninda oyun icinde bir ara amrabat ile kanat degistirdiler ve ben sahsen hamit'i solda cok etkili buld. sag kanatta tikanip iceri sag ayak disiyla kat etmesindense sol kanatta oynayip iceri sag ayak iciyle daha rahat kat edebilir ve sol caprazdan kaleye daha etkili sutlar atabilir. boyle bir ihtimalde burak sag kanatta oynayip drogba'ya sag ayagiyla etkili ortalar acabilir. tabi ki kanatta her kim oynarsa oynasin nefesi tukenene kadar bekine yardim etmeli alan daraltmalidir.

    bir parantez de on libero icin acalim. fatih hoca'nin takdiri elbette ama yekta ile melo'nun adrenalini yuksek bu turdaki deneyimleri kiyaslanamaz. melo onceden hic ikinci turda oynadi mi bilmiyorum ama onemi buyuk maclarda, gerilimli mucadelelerde yelta'ya gore deneyimli oldugu kesin. ayrica fizikli ve disipli bir alman takiminin sertligine melo daha dayanikli olacak ve iceri kesilen ortalarda bir ucuncu stoper gibi kafaya daha iyi cikacaktir. fakat melo oynarsa, dany gibi muthis ozguvenine dayanarak riskli yerlerde topu ayaginda cok tutmamali. selcuk ile birlikte ataga dengeli katilmasi da sart ama tabi ki onceligi de savunma guvenligine verelim. en kotu bir duran toptan gol atmamiz soz konusu.

    sag bekte de her ne kadar sabri son maclarda iyi bir oyun ortaya koysa da gonlum ve mantigim mac deneyimi bakimindan eboue'den yana. semih aslan zaten. dany efendiye gelince, riera'nin arkasini toplamaktan bazen kendi yerini bosaltiyor ve eksik kaliyoruz ama o da riskli top oynamalarini yapmadigi surece basariyla mucadele edecektir diye dusunuyorum. riera ise akhisar performansindan si rilip o gozlerin "ahanda sol bek bu" dedirten performansini sergilemesi gerek. gem defabsta kritik mudahelelerde bulunup hem de hucumda etkili ortalarina bu macla birlikte insallah baslayacak ust tur seruvenlerinde siddetle ihtiyacimiz olacak.

    ihtiyac halinde drogba yedekte tutulup amrabat ile rakibe hucum eder ve diger adamlarimizla onlari yipratip uzerlerine diri bir drogba salmak da dusunulebilir, ancak bu daha cok deplasman taktigi gibi duruyor. hos, deplasmanda sonuna kadar yaslanip drogba ve sneijder'in bireysel cabasiyla da beklentiye girilebilir tabi.

    ancak her seyden once oyuncularimizin ani yasamalari, maca odaklanmalari sart ve ligdeki her mac gol yeme aliskanligi en azindan avrupa'da rafa kaldirilmali. cunku ligdekinin bir affi olabiliyorken maalesef avrupa'dan gozyaslariyla ayrilabiliriz.

    kalede muslera var zaten deyip gecmek istiyorum ancak, muslera olmasi bize her zaman yaramiyor. fakat burada muslera'nin yetersizligine degil; yedigi gollerin bircogunda ya takim arkadaalarinca kaderine terk edilmesi ya topun oraya buraya carparak kel alaka yerlere gitmesi ya da kirk yilin basi isabetli sut ceken adamlarin toplarinin en uzak diyarlara gidip kaleyi bulmasi durumu var. onun disinda koordinasyon ve yardimlasmayla zaten kalesindeki ciddi tehlikeleri bertaraf edebilen bir kaleci muslera. ayrica olursa diye diyorum, penaltilarda da akla gelmez degil hani, anladiniz siz onu :)

    vallahi ben biraz zorlaniyorum kadro kurmakta, fatih hocam allah sana kolaylik versin. ve su rakip ciddiye alinmadan hatta ileri giderek soyluyorum, bir manu veya bir chelsea falan kadar ciddiye alinmadan top oynanmasin. bu durum oyuncularin konsantrasyonunu yukseltecek ve hirslariyla direnclerini arttiracak kucuk bir mental hile olarak kullanilabilir.

    kaldi 40 saat 20-21 dakika.

    amen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın