• 11
    evimde d-smart gibi sikimsonik bir şeyi bulunduran biri olarak, evinde digiturk gibi sikimsonik bir başka şeyi bulunduranlara da sitem edilmedikçe bu işin düzelmeyeceğini söylemem lazım.

    usta, lig maçları da şifreli. bu sadece şampiyonlar ligi maçları problemi değil. senin zevkin elinden alındığı için değil de, bütün insanların hakkı elinden alındığı için bir şeylere tepki koyabildiğin vakit bencillikten kurtulacaksın. lig tv, d-smart... bunlar hep futbolu pazarlayarak insanların en büyük keyiflerini çalan oluşumlar. fakat bu sırf onları protesto etmekle düzelecek bir durum değil. sorunun adı kapitalizmdir. d-smart olmazsa, başkası alıp yine pazarlayacaktı. fark etmiyor. bu nedenle buradaki tepkileri çok manalı görmüyorum, hatta bencilce görüyorum. eğer kendilerinde d-smart olsa, buradaki arkadaşların büyük kısmının suskun kalacağına inanıyorum.

    kapitalizmin ellerini futboldan olabildiğince uzak tutmak için çaba harcamamız gerek. topyekûn çözüm budur. bir yerde para konuşuyorsa, konuşturanlar olduğu içindir. onlar da d-smart'tır, digiturk'tur bugün; dün teleon'du, cine 5'ti. yarın bir başkası olacak yani.

    bu yüzden diyoruz, endüstriyel futbol zarardır, zulümdür diye. bu yüzden "futbol arsada güzel, borsada değil."
App Store'dan indirin Google Play'den alın