resim
Hamit Altıntop
Görev:Spor Yönetimi
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2305
    galatasaray'ın hızlı oynadığını bizlere gösteren futbolcuymuş meğer.

    galatasaray zaman zaman hızlı ataklarla gol buldu fakat galatasaray hiç bir zaman hızlı oynamadı ki hamit fren olsun. galatasaray hızlı atağa çıkan bir takım değil, organize atağa çıkan bir takım. burak'ın umut'ın koşularını ve önüne atılan topları hızlı oynamak zannetmek futbolu bilmemektir.

    galatasaray, organize ataklarla ilerler. imparatorun kurguladığı ataklardır bunlar. öle boş yere pas yapıp forvet oyuncusunu topla buluştur gol yapsın takımı değildir.

    takımın organize atak yapması için rakibin yarı sahasına yerleşmesi lazım. eğer ki top hamit'e geldiyse ve takım rakip yarı sahaya yerleşmemişse, yavaş oynamak topu saklamak, topu kaptırmamak, takımın rakip takımın yarı sahaya yerleşmesini beklemek hamit'in görevidir. geçen sene bu görevi necati yapıyordu.

    doğru gözle izlenirse hamit'in ne yaptığını görebilirsiniz. takım rakip sahaya yerleştikten sonra topu arkasındaki bek ile buluşturuyor. eboue ya da sabri'de topu melo'ya ve ya selçuk'a iletiyor ki organize atak başlasın.

    bunu burada böyle tek tek anlatmak bile koyuyor bana. eğer ki hamit'in arkasındaki bek kanattaki koridorda yardırıp dribling yapıyorsa, ya topu onunla buluşturuyor ya da beki kovalayan rakip oyuncusunun boşalttığı alandan kendi ilerleyip topu selçuk ile buluşturuyor.

    hamit'in keita gibi bir performans sergilemesini bekliyorsanız çok yanlış yere gelmişsiniz siz gençler.

    defansta kazanılan top neden hep hamit ile buluşturuluyor zannediyorsunuz? adam işini yapıyor, takım rakip sahaya yerleşene kadar topu saklıyor çünkü galatasaray hızlı oynayan, hızlı atağa çıkan bir takım değil.

    böyle tek tek açıklamak zorunda olduğum için özür diliyorum senden sözlük ama maç izlemek ile, sahada oynanan futbolu izlemek arasında fark var. maç izleyenler hamit'in performansını beğenmezler tabii ki ama sahadaki futbolu izleyenler ne yaptığını anlamakta zorlanmazlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın