resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2032
    hagi'nin galatasaray'a neler kattığını hepimiz biliyoruz. o özel bir yetenekti ama onun galatasaray'a kattığı değerler yetenekleri ile doğrudan alakalı değildi.

    hagi'den daha yetenekli nice topçular geldi galatasaray'a hagi'den sonra, ama hagi'nin galatasaray'a kattıklarının 1/100'ünü dahi veremediler. ve ben her "yeni hagi" transferinde bunun böyle olacağını biliyordum. yanılmadım da. hatta bırakın galatasaray'ı; alex diye bir adam geldi fenerbahçe'ye. iyi topçuydu. istatistikleri alt üst etti, gitti. geride ne bıraktı; 8-9 senede 3 şampiyonluk, 1 de ziraat türkiye kupası. gönderiliş şekli malum. kovuldu. iyi topçuydu alex ama bir şey hep eksikti.

    hiçbir topçu hagi gibi olamadı. çünkü hagi yetenekten ziyade, karakterdi. gol sevinci bile bir başkaydı hagi'nin. ekonomik anlamda silik bir doğu avrupa ülkesine * futbol vesilesi ile seviye atlatan bir adamdı hagi. akşam evine doğru düzgün ekmek götüremeyen adam, hagi sayesinde akşam yatağına mutlu giriyordu çünkü.

    işte drogba da, bu topraklara hagi'den sonra gelen "hagi standartlarına" en yakın futbolcu. bunu temenni etmiyorum, ya da galatasaraylı olduğum için objektiflikten uzaklaşmıyorum. bunu biliyorum. zaten hep beraber görecez. hagi galatasaraya 10 kattıysa, drogba en az 8 katacak.

    umarım 2,5 yıllık sözleşmesi bittiğinde en az 2 sene daha bizimle kalır mavi fil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın