resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1660
    geçen seneki formundan uzak olduğu doğrudur. ancak biraz bakış açımızı değiştirirsek bunun sadece eboue ile alakalı olduğunu söylemek haksızlık olur. geçen sene takım olarak inanılmaz bir performans sergiledik. geçen seneki gibi dikine ve seri pas yapan takım havasında değiliz şu an, daha yavaş oynayan ve dikine daha az pas yapan takım olduk. şimdi böyle ağır pas yaptığında beklere boş alan yaratmak gerçekten sıkıntılı bir durum.
    geçen sezonun ilk yarısı kazım ve ikinci yarısında engin'in performansı eboue'yi bir gömlek üste taşımıştı. çünkü kazım da , engin de içe kat eden oyuncular. sağ açık olarak oynayan oyuncunun içe kat etmesi durumunda, arkasında oynayan sağ bek futbolcunun önünde kullanabileceği 40-50 metrelik alanlar oluyor ve geçen sene eboue bu alanları çok güzel kullanmıştı. bu sene ise durağan oynayan bir takım ve içe kat etmeyen bir hamit (hamit'i eleştirme amaçlı değil, futbol tarzı bu) eboue'nin önünde boş alan olmuyor. yaptığı bindirmeler boşa gidiyor çoğunlukla. defansif olarak kendisinde bir eksik olduğunu düşünmüyorum.

    mesela eboue'nin form düşüklüğünün nedeni ne kadar önünde boş alan bulamamasıysa, riera'nın formunun yükselmesi bir o kadar boş alan bulmasından kaynaklı. amrabat formuyla hayal kırıklığı yaratsa da riera'nın önünü çok güzel boşaltıyor ve riera 4 yıldızlık bir performans gösterecekken 5 yıldızlık bir performans gösteriyor.
    acımasızca yerden yere vurmadan önce bunları da göz önünde bulundurun derim. ve ekliyorum emmanuel eboue bu ülkeye gelmiş en iyi sağ bektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın