resim
Ahmet Nur Çebi
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:65
Uyruk:Türkiye
  • 54
    beşiktaş 2. başkanı ahmet nur çebi bugün gazetesi'nden özgür sancar'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

    "kişisel anlamda bu rakamlara karşıyım. eğer sezon sonu 'alalım' derlerse karşı çıkarım. türkiye'nin parası çarçur ediliyor. sokaktaki insan milli takımımızda oynayanları bilmiyor; ama yabancı futbolcuları tüm özellikleriyle biliyor...zamanımı beşiktaş için harcıyorum. işlerimi 78 yaşındaki babam yürütüyor."

    beşiktaş 2. başkanı ahmet nur çebi, bugün gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

    türk futbolunda haracanan paraların gereksiz yerlere gittiğini ima eden deneyimli idareci, ara transfer döneminde, ukrayna'nın shakhtar donetsk takımından opsiyonlu olarak kiralanan dentinho'nun bonservisiyle birlikte alınmasına karşı olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "beşiktaş sezon sonunda 9 milyon euro vererek dentinho'nun bonservisini alabilir. ama ben bunu doğru bulmam. benim şahsi politikalarımı aykırı. yönetim kurulumuzun kararı çok önemli. oradan alalım kararı çıkarsa dentinho alınabilir; ama ben alınmasın diyenlerden olurum. ama ben kişisel anlamda bu rakamlara karşıyım. bir türkiye'nin parası çarçur edliliyor. iki türk futbolunun geleceği tehlikeye atılıyor.

    "önce türk futbolu"

    sokaktaki insan milli takımımızda oynayanları bilmiyor ama yabancı futbolcuları tüm özellikleriyle biliyor. drogba'yı ezbere biliyor; ama milli takımın kalecisini, sol bekini bilmiyor. biz kulüplerden önce türk futboluna hizmet etmek zorundayız. bunu unutmuş durumdayız. milli takıma ne santrafor, ne solbek bulamıyoruz. beşiktaş'ın, galatasaray'ın, fenerbahçe'nin transfere ne kadar para harcadığına bakın bir de altyapıya harcadıkları paraya bakın. hepimiz için geçerli. önce türk futbolunu düşünmeliyiz. futbol takımına 40 milyon harcıyorsan, 20 milyon da altyapıya harcamalıyız." beşiktaş'ı ayağa kaldırmak için uğraştıklarını ifade eden çebi, "bir televizyonda çalışan bir muhabir bana 'quaresma gittiği yerlerde uygunsuz hareketler yapıyormuş, etrafa çişini yapıyormuş' şeklinde konuştu.

    "baba hemen istifa et"

    ben de bu dedikoduyu duyduğumu, ancak bunları dedikodu olarak kabul ettiğimi söyledim. ancak sözlerimi öyle yerlerden kesmişler ki, sanki quaresma'yla ilgili iddiayı ben ortaya atıyormuşum, onu bu davranışlarla suçluyormuşum gibi... aslında ben hiç böyle bir yaklaşımda olmadım. benimle yapılan röportajı bu hale getirdikleri için, quaresma'yı sevenler twitter üzerinden ahlâksızca sözler yazıp, küfürler ettiler. 18 yaşında kızım var. ingiltere'de okuyor. londra'dan dönerken bunları okuyor. sinirlerine hakim olamadı. hüngür hüngür ağlıyor. havaalanına onu almaya gittim. 'baba hemen istifa edeceksin!' dedi. yıkılmıştı ve ağlamaktan kendisini alamıyordu. onu teselli ettim. beşiktaş'ın bana küfür eden bu kişilerden ibaret olmadığını, çok büyük bir camiadan ibaret olduğunu söyledim.

    futboldan anlamıyor!

    ailemin diğer fertleri de o süreçte çok yıprandı. oysa ben işimi gücümü bıraktım, tüm enerjimi, zamanımı beşiktaş'a veriyorum. 78 yaşında babam benim işlerimi yapıyor. bana 'futboldan anlamıyor' diyorlar. ben 20 sene önce galata ve kartal'da yöneticilik yaptım. babam trabzonspor forması giydi. karabükspor'da başkanlık yaptı. futboldan da anlıyorum, yöneticilikten de" dedi.

    "umarım galatasaray devler ligi'nde başarılı olur, yoksa mali anlamda sıkıntı yaşar"

    sarı-kırmızılıların ses getiren transferlerini değerlendiren çebi, "drogba transferine duygusal olarak baktığımızda, haksız rekabet olarak gözüküyor. türkiye'nin marka değer- i ne hizmet edebilecek her türlü şeye bizim de saygı duymamız gerekir. fakat sporda yapılan bu yatırımlar yüzde yüz başarı getirecekmi? bunun örnekleri türkiye'de çok. marka değerini yükseltebilecek başka şeyler de var. olimpiyatları almak türkiye'nin başarı değerini yükseltir. umarımgalatasaray avrupa'da başarılı olur. başarı kazanırsanız, kupa alır, devler ligi'nde ileri turlara giderseniz para gelecek ama olamazsanız ne olacak? biz bunu beşiktaş'ta gördük. beşiktaş, uzun yıllar bunu gördük. başarılı olsun diye yapılan transferlerin ağır maliyetini beşiktaş ödemeye devam ediyor. aldığınız yıldızlar başarılı olamazsa bunun bedeli çok ağır oluyor" ifadelerini kullandı.

    20 lira haczin yarısını kaldırır

    taraftarların kombine kartlara ilgi göstermediğinden yakınan çebi, "taraftarımızın duygusal ve maneviyatı yüksek bir tarafı var. ama kombine kartlar konusundaki talepleri yüzde olarak çok az. kapalı tribün geliri geçen sezonun 2 katıdır. biz taraftarımıza bedava bilet vermeyeceğiz.

    bizim bilet fiyatlarımız galatasaray ve fenerbahçe'ninkinden çok farklı değil. taraftarımız 60-70 liraya bilet beklerken, bir sezonluğuna da, 8-10 maçı 80-90 liradan alabilmeli. bu fark 20 lira, ama bunu kapalı tribündeki yüzde 20'yle çarpıp, bunu bir de maç adediyle çarptığımızda ortaya çıkan meblağ beşiktaş'a her gün gelen onlarca hacizden belki de yarısını kapatır. bunu da böyle kapatabiliriz" ifadelerini kullandı.

    sportif direktör geliyor

    samet aybaba'nın performansından memnun oldukların dile getiren çebi, "takımı iyi toparladı.kontrat süremiz belli, büyük talihsizlikler yaşanmazsa o süre içerisinde beraber çalışacağımızı düşünüyorum. lig uzun bir süreçtir. birmaç hatta bir dönemizin vermek gerekir. samet hocayla alex fergusonmodelini uygularmıyız, uygulamazmıyız bilemiyorumama biz futbol takımı için yeni bir yapılanma içerisndeyiz. sportif direktörden faydalanmak istiyoruz. samet hoca bu kişiye bağlı çalışacak. sportifdirektör de futbolkomitesi başkanı'na bağlı çalışacaktır. şu anda isimyok. böyle bir hiyerarşik düzen hazırlandı. sezon sonunda bu hazır planı devreye sokacağız.hocanın da görüşleri alındı" diye konuştu.

    haber kaynağı: bugün
App Store'dan indirin Google Play'den alın