2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçı
21:45 Türk Telekom Arena
1 - 1
  • 33
    sadece 2 hafta kalmış maçtır. uzun yıllardan sonra, bu arenada sahne almak ve gruptan çıkmak cidden büyük bir başarı iken; şimdi çeyrek final umduğumuz kadar uzak değil. schalke'de durumlar son günlerde biraz karışık olsa da, grubundan namağlup olarak 1.sırada çıktığını unutmamak gerekiyor. kadrolarında; farfan, huntelaar, bastos ve obasi gibi önemli hücum gücü yüksek oyuncular varken, savunmada ise metzelder, papadopoulos ve fuchs gibi önemli oyuncular var. orta sahalarında önemli bir isim olan holtby'i kaybetlerine rağmen jones ve barnetta gibi dirençli ve kaliteli ayakları olduğunu da unutmamak gerek.

    bizim takımımıza baktığımız zaman da, bu maçta özellikle çok hata yaptığımız savunma kısmında daha dikkatli olmamız gerekiyor. çünkü ilerde huntelaar gibi bir bitirici var. üstelik kanatlarda ise tam bize ters gelen oyun stiline sahip hızlı ve birebirde atam eksilten adamları olduğu için özellikle riera'nın ters kademelerde hata yapma lüksü yok. drogba'nın oynayacağını var sayarsak, sıkıştığımız anlarda uzun oynayarak drogba'nın indireceği ve tutacağı toplarla takımın rahatlaması ve pozisyon üretmesi bizim için ekstra bir opsiyon olacaktır. sneijder'in her an her şeyi yapabilme potansiyeli ise en azından rakibi biraz da olsa sindirecektir. taraftarı da arkamıza alıp ilk 15 dk önde baskı ile rakibin direncini kırmak önemli. her ne kadar son yıllarda, şampiyonlar ligi'n de bizden daha tecrübeli olsalar da, arena'nın atmosferine yabancı oldukları bir gerçek. muslera, melo, sneijder ve oynarsa drogba kilit isimler. bu isimler oyuna ağırlığını koyduğu taktirde pek sorun da yaşayacağımızı düşünmüyorum. tek korkum yine saçma sapan hatalar yüzünden goller yemek. umarım bu da gerçekleşmez.

    evet; hepimiz kura çekiminde schalke çıktığı için inanılmaz sevindiysek, bunun sebebi tamam ya kesin eleriz değil, diğer çıkması muhtemel rakiplere göre daha kolay bir kura olmasıydı. ancak yukarıda da yazdığım sebeplerden ötürü, rakibin yaşadığı olumsuzluklar yüzünden kesin eleriz gibi bir hava var herkeste. hele ki; son transferlerimizden sonra. aman konsantrasyon diyorum. takım, taraftar ve tüm camia bu maça yüksek konsantre olmalıyız. ilk maçtan işi bitirecek bir oyun ve galibiyet bizi deplasmanda daha rahat oynama fırsatı, takıma büyük bir öz güven katacaktır. her şeyden önemlisi bize bir çeyrek finali getirecektir. tarihimiz açısından yine bir dönüm noktasındayız, umarım alnımızın akı ile bu süreçten çıkarız ve yine layık olduğumuz yerlerde oluruz. başarılar aslanlar !
App Store'dan indirin Google Play'den alın