resim
Sercan Sararer-Osuna
Takım:Hessen Kassel
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 172
    asıl mesele bir milli futbolcunun milyonların karşısına geçip yabancı bir dil konuştuğunda insanların milli duygularında incinme olması, türkçe konuştuğunda konuşan özellikle de yabancı biriyse bununla gururlanılması. bence son derece anlamsız bir şey. sercan'ın yada bir başka futbolcunun basın karşısında türkçe konuşmasının takımın oynayacağı futbola hiçbir katkısı olmayacak, sadece onu izleyen insanlar dilleri elden gitmediği, sadece kendilerinin olduğunu sandıkları milli takımda almanya'dan gelen oyuncunun bile hala türkçe konuşmasından gurur duyacaklar.
    milli forma üzerindeyken almanca konuştuğu için saygısız denilmiş adama. o zaman biz bu türkiye milli takımını sadece türkler'in oynadığı ve sadece türkçe'nin konuşulduğu "türk milli takımı" yapalım olsun bitsin. kimse de saygısızlık yapamasın işte.
    saha içi diyalog için bırak milli takımdaki oyuncuları, kulüplerin transfer ettiği yabancı futbolcuların bile üç beş kelime de olsa türkçe öğrenmesi gerekir. sercan da buna dahil. ancak bunu sadece milli takımdaki futbolcular özelinde gündeme getirmek, bir futbolcunun saha içinde değil de saha dışında, basın karşısında hangi dili konuştuğuyla ilgilenmek "dilim elden gitmesin, milli duygularımız incinmesin, çıksın aslan gibi 'dilimizi' (u: burada t.c. içinde yaşayan her insanın aslında aynı ana dile sahip olmadığını belirtmek isterim) konuşsun da gurur duyalım" hissiyatından başka bir şey değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın