• 124
    65 puani alanin sampiyon olacagi sezondur. durun hemen vurmayin. gece gece hesap yapasim geldi can sıkıntisindan.

    oncelikle lidere degil, 2. durumdaki takima bakmak gerekir. birinci zaten 65 puana en yakin takim. onemli olan 2. durumdaki takimin ne alip alamayacagi.

    2. kim? besiktas. puani kac? 32. puan ortamasi kac? 1.6 puan.

    sampiyon olmak icin bu performans yeterli degil. geri kalan maclardan ortalama 2 puan alsalar(performanslarinin arttigini dusunursek) 14 mactan 28 puan aliyorlar. 28+32=60.

    60 puan sampiyonluk icin yeterli mi? degil. neden? galatasaray geri kalan maclarindan minimum kac puan cikarir? mevcut puan ortalamasi 1.85, bu istikrarsizlik devam etse ve ayni ortalama ile devam etsek dahi(ki isin ucunda sampiyonluk oldugundan, drogba ve sneijder takima oturacagindan boyle bir sey biraz zor) 26 puan topluyoruz. 26+37=63 puan. galatasaray en kotu durumda bile 60-65 puan arasi bir puan alacaktir. bjk puan ortalamasini 2 yapsa dahi alacagi puan 60.

    bir baska hesap yapalim. hadi ki fedacilar gaza gelip, 14 macin 10 tanesini kazansa, 2 beraberlik ve 2 maglubiyet alsa(yok oyle bir dunya ama hadi ki tuttu diyelim) alacaklari puan 32 ediyor. 32+32=64 puan. galatasaray en kotu durumda bile o civarda bir puan alacagindan besiktas'in sampiyon olma olasiligi dusuk. ayni puanda olmus olsalar dahi galatasaray'in besiktas'a karsi ikili averaj ustunlugu bulunuyor. bu durumda besiktas'in hem cok cok iyi sonuclar almasi gerekiyor, hem de galatasaray'in su anki performansinin da altinda dusmesi gerekiyor.

    mevcut gidisata baktigimizda ise, galatasaray sampiyonlar liginde oynayacagi icin(olasi tur atlama durumunda) ligde rakibine oranla daha yipranmis bir sekilde maclara cikacak olsa da, galatasaray'a drogba ve sneijder gelecekken, besiktas'ta almedia 6 hafta yok deniliyor, dentinho 1 ay yok deniliyor. ellerindeki tek forvet niang. onun da ne yapacagi belli degil.

    ozet: lider 65 puanla bitirir demiyorum. galatasaray disindaki diger takimlarin sampiyon olabilmesi icin en az 65 puana ulasmalari gerekiyor. galatasaray ise 65 puana ulastigi vakit sampiyonlugu garantiler. benim tahminim bu 31. veya 32. haftaya denk gelir. kadikoy'e sampiyonlugu garantilemis olarak cikariz. haydi bakalim insallah, masallah ve bismillah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın