• 2
    sezon başında çok da beklenilmeyen iki takımın mücadelesine sahne olacak nfl finalidir. san francisco 49'ers her ne kadar sezon başında iyi takımlardan biri olarak görünse de quarterback sorunu bir ara hat safhaya ulaşmıştı ve yıllardır bu takımın oyun kurucusu olan alex smith kızağa çekildi ve yerine nfl'de henüz 2. yılını geçiren colin kaepernick takımın ana qb'i oldu. tecrübesiz bir oyuncu olarak ck'nin takımı super bowl'a taşıması pek de mümkün görünmüyordu. ama sezon ilerledikçe çok daha büyük sorumluluklar alabilen ve bu durumların altından başarıyla kalkabilen biri olarak kaepernick takımını finale çıkartmayı başardı.

    diğer tarafta ise sezon başından beri sakatlıklar yönünden başına gelmedik kalmayan baltimore ravens. artık yaşlanmış bir nesilden oluşan defans bloğunda sürekli sakatlıktan kaynaklı çatlaklar oluştu ve sezon içinde bu yüzden çok kritik maçları kaybettiler. ama bu takım da her ne kadar elit quarterbackler arasında gösterilmese de joe flacco'ya çok ama çok şey borçlu. iki farklı maçta maçların bitimine 30 saniye kala inanılmaz geri dönüşlerin altında onun imzası vardı.

    iki kardeş koç olan jim harbaugh ve john harbaugh'yu karşı karşıya getirecek olması da işin ayrı bir güzel yanı.. sır bu yüzden maça farklı farklı takma isimler konuldu bile. bazıları şu şekilde.. harbaugh bowl, harbowl, superbaugh, brother bowl.

    maç 3 şubat 2013 pazar'ı 4 şubat pazartesi'ye bağlayan gece saat 01.30'da başlayacak ve türkiye'de digiturk platformunda 70. kanal fox sports ve 84. kanal espn america'dan canlı yayınlanacak.

    son olarak maçın oynanacağı stad için bir şeyler söyleyim. maç new orleans'taki mercedes-benz superdome'da oynanacak. üstü tamamen kapalı olan bu stadın kapasitesi 76.468. bu stadın amerika halkı içinse çok ayrı bir önemi var. 2005 yılında çok büyük felaketlerden biri olan katrina kasırgası amerika'nın güney kıyılarını vurduğu zaman işte bu stad yüz binlerce kişiye sığınak olmuştu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın